På eventyr i Gran Canarias vulkanlandskaber

Landskab på Gran Canaria
Landskab på Gran Canaria

Du forbinder sikkert Gran Canaria med lange, smukke strande, og de er da også en af øens væsentligste attraktioner. Men begiver du dig lidt ind i landet på øen, venter et sandt eventyr i form af et helt unikt og eksotisk dyre- og planteliv. Læs om Gran Canarias dejlige natur og bjertagende landskaber her!

De fantastiske landskaber på Gran Canaria egner sig perfekt til dagslange vandreture, og der er hele tiden noget at se på undervejs. Øer – særligt øer så isolerede som de canariske – har altid en helt særlig rig flora og fauna koncentreret på et relativt lille område. Gran Canarias natur er mættet med oplevelser, der ligger og venter på at blive opdagede af dig.

For Gran Canaria og de andre canariske øer gælder det, at landskaberne er formede af vulkaner, hvilket giver en helt speciel dramatisk fremtoning. Man kan sige, at Gran Canaria ligger på én stor vulkan, der heldigvis ikke har været i udbrud i mange tusinde år.

Gran Canarias beskyttede naturparker

Det er ikke kun eventyrlystne vandrere og gæster på aktiv ferie, der har fået øjnene op for Gran Canarias særegne natur med det rige plante- og dyreliv. Også naturforskere har glæde af det unikke og alsidige vildnis på øen. For at sikre forskningen i Gran Canarias natur og miljø er store områder af øen inkluderede i et naturbeskyttelsesnetværk.

Teror, Gran Canaria, Canary Islands, Spain-shutterstock_100306610
Smukke landskab och smykke byer – her, Teror

Nogle få steder på Gran Canaria er således forbeholdt videnskabsmænd – primært geologer biologer og lignende – men de fleste naturparker kan besøges af alle, og de egner sig glimrende til heldagsudflugter eller inspirerende vandreture. Udsigterne undervejs er fantastiske på grund af det vulkanske landskab, og luften er naturligvis helt frisk på en ø, der ligger et godt stykke ude i Atlanterhavet.

Udendørsaktiviteter året rundt

At vandre rundt på den indre og den sydlige del af Gran Canaria er en sand fornøjelse, og oplevelsen bliver ikke mindre, hvis man er heldig og kommer til at stifte bekendtskab med nogle af øens unikke fugle eller firben, hvilket slet ikke er usandsynligt, da dyrelivet er rigt på Gran Canaria.

Gran Canaria har et mildt klima året rundt, og mens det er vinter i Danmark, er det lunt på Gran Canaria. Det gode vejr gør Gran Canaria til det perfekte rejsemål, hvis udendørsaktiviteter har høj prioritet i rejseplanen. Naturen på øen er en uudtømmelig kilde til oplevelser og glæde.

Læs også om:

Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere