På byferie langs Spaniens kyster

Park Güell i Barcelona
Udsigt fra Park Güell, en stor park i Barcelona designet af Gaudi.

Spanien er i den unikke position at landet har flere store byer rundt langs landets kyster, så man kan kombinere sol og strand med klassiske storbyoplevelser og kulturevents.

De tre storbyer langs den spanske kyst er selvfølgelig Barcelona, Valencia og Malaga. Hver har sin egen særlige charme og bedste årstid.

Alle tre har et overvældende udbud af museer og oplevelser af høj karat. De danner også alle et godt udgangspunkt for eventyr ud i de omkringliggende områder.

Malaga – Solkystens “hovedstad”

Malaga er den centrale by på Spaniens berømte Solkyst – Costa del Sol. Det er her de fleste mennesker ankommer – nogle vælger at tage videre til mindre byer på kysten, men Malaga selv er en charmerende og indbydende by.

Kulturelt har Malaga meget at byde på og virker tiltrækkende på kunstnere. Måske er det klimaet og lyset som gør det muligt at arbejde udendørs det meste af året. Pablo Picasso blev født i Malaga og her finder du også det væsentligste Picasso-museum.

Malaga er også det naturlige udgangspunkt for oplevelser langs Solkysten, hvor nærliggende Marbella er et populært område. Der er mange muligheder langs kysten ved Malaga – også spændende byer som Granada, Sevilla, Cordoba og Cadiz ligger inden for overkommelig køreafstand.

Valencia – Paellaens hjemstavn

Valencia by er et fremragende feriemål forår, sommer og efterår. Byen byder på masser af soltimer, fremragende mad og en perlerække af kulturtilbud. Byen er den 3. største i Spanien, måske lidt mere afslappet end Madrid og Barcelona.

Valencias tilknytning til havet og kysten omkring byen er stor. Det samme er byens havn – den største i Middelhavet faktisk. Her er både travlt industrihavn og en stor berømt marina, der ofte spiller en stor rolle ved forskellige profesionelle sejlsportskonkurrencer.

I Valencia ligger også Ciudad de las Artes y las Ciencias – kunstens og videnskabens by som er et kæmpemæssigt oplevelsescenter for hele familien. Om foråret kan byen byde på byfest i verdensklasse med det berømte Falles.

Barcelona – Cava, sol og arkitektur

Barcelona er Spaniens næststørste by og efter manges mening landets mest interessante. I hvert fald har den forlængst vundet danskernes hjerte for dens dejlige klima, fantastiske arkitektur og generelle kosmopolitiske stemning.

I Barcelona kommer man ikke uden om arkitekten Antoni Gaudís værker, hvadenten det er den endnu ikke færdigbyggede kirke La Sagrada Familia eller den smukke kulturpark Park Güell eller de berømte huse i bydelen Eixample.

Barcelona har lækre strande lige i byen – for eksempel La Barceloneta, som er kåret som verdens bedste bystrand, men også uden for byen både mod nord med “rå” natur og strande omgivet af klipper og mod syd med sandstrande.

Tags fra artiklen
,
Mere fra Mikkel Krohne-Sørensen

Vinterferien deler danskerne

Sol eller sne? Det er valget for de omkring 380.000 danskere, som...
Læs mere