På dykkerferie i Egypten

dykning Egypten
Der venter mange store naturoplevelser under havets overflade i Egypten. Foto: Kris-Mikael Krister, CC.

Egypten er kendt for meget gode forhold for en dykkerferie, og skal du rejse til Egypten for at dykke, er der flere steder at vælge imellem – også hvis du ”bare” vil nøjes med at snorkle. Blandt de mest kendte rejsemål i Egypten er Sharm el Sheikh, Dahab og kysten ved rejsemålet Hurghadas.

Oplevelser under og over vandet

Ras Mohammed nationalpark der ligger lidt uden for Sharm el Sheikh på Sinai halvøen i Egypten, har et fantastisk undervandsliv som er en stor oplevelse både for erfarne dykkere, men i høj grad også for almindelige turister der vil snorkle.

Længere mod nord på Sinai halvøen finder man det kendte rejsemål Dahab, som oprindelig var et sted for backpackers, der rejste til Dahab for at nyde den afslappede stemning og den fine dykning. En udflugt til Dahab i Egypten er derfor ikke kun en oplevelse under vandet.

Hurghada – bedst i udkanten

Hurghada som måske er det rejsemål i Egypten der er mest kendt blandt danske turister, byder også på fin dykning og snorkling, selvom de mange koralrev efterhånden er medtaget på grund af de mange turister. Derfor vil du opleve at var du i Hugardhada for 10 år siden, skal du i dag længere væk fra turistcentrum for at snorkle. Et par tips hvis du rejser til Hughada er at bo i byen Safaga der ligger ca. 45 minutter i bil fra lufthavnen i Hurghada. Her er der fine forhold for snorkling og Safaga er i øvrigt ligesom Dahab kendt for windsurfing.

Et andet mindre kendt rejsemål i Egypten der tilbyder fine dykkerforhold er El-Quesir, også her finder du et langt mindre antal turister end i Hurghada.

Sikkerhedssituationen i Egypten

I skrivende stund (september 2017) advarer Udenrigsministeriet i deres rejsevejledning for Egypten om, at der er stor risiko for terrorangreb i hele landet. De fraråder ikke rejser til turistområder som Sharm el-Sheikh, Dahab og Hurghada, men opfordrer dog til at man udviser forsigtighed.

Tags fra artiklen
,
Mere fra Mikkel Krohne-Sørensen

Svært at finde de miljøvenlige rejser

Verdensnaturfonden har undersøgt, hvor meget der står om miljø og ansvarlighed på...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *