På eventyr i Cataloniens indre

Lleida
Lleida med katedralen Seu Vella. Foto: Jorge Franganillo, CC.

Når vi tænker på Catalonien, tænker vi typisk på kystbyer som Tarragona eller Barcelona. Men denne rige landsdel i Spanien skjuler også mange skatte i sine indre områder.

Det indre Catalonien byder på store kulturelle og historiske oplevelser, og naturen er meget smuk. Er du til afslapning og luksus ligger en af Europas små perler, Andorra, også i området.

De fleste af områderne kan nås i bil fra Barcelona, men ellers er Lleida, som er Cataloniens næststørste by, et godt udgangspunkt.

Tæt ved Barcelona

Ikke langt fra Barcelona et stykke inde i landet ligger et meget særpræget bjerg. Montserrat. Bjerget ligner ikke andre bjerge, for klipperne af afrundede, nærmest organiske – ikke kantede som normalt. På bjerget ligger også et gammelt kloster med en berømt statue af en sort jomfru Maria.

Længere inde i landet ligger byen Vic, hvis historie går helt tilbage til Romerriget. Og byens tempel fra den epoke er meget velholdt. Også byens torv og katedral er meget smukke. Men faktisk er Vic mest kendt for noget så simpelt og prosaisk som pølse. Byens chorizo er simpelthen fremragende, og folk rejser til fra hele Spanien for at smage den.

Du må heller ikke gå glip af benediktinerklostret Sant Miquel del Fai. Det er på samtidig en naturoplevelse og en indsigt ind i en religiøs fortid, hvor Kristendommen spillede en stor rolle på disse kanter.

Lleida – by og provins

Lleida er en flot by, hvor særligt byens plateau med katedralen Seu Vella gør et imponerende indtryk. Der er noget storslået over beliggenheden med den stolte gamle katedral stolt knejsende over den hyggelige by.

Provinsen Lleida er stor og strækker sig helt op til Pyrenæerne. I den nordlige del ligger naturområdet Vall de Boí med en lang række velbevarede kirker i romansk stil. Området har vundet anerkendelse på UNESCO’s verdensarvsliste, og igen må man sige at kombinationen af religiøse bygninger og storslået natur gør et særligt indtryk.

Andorra

Rosinen i pølseenden er Andorra, som strengt taget ikke er en del af Catalonien – selvom det officielle sprog er catalansk – men et selvstændigt land. Andorra ligger i den nordligste del af Catalonien helt oppe ved grænsen til Frankrig i Pyrenæerne og byder på fremragende skisport.

Andorra er berømt for sin evne til at gøre feriegæsternes ophold så komfortabelt som muligt og wellness, kurbade og lignende er en stor ting her – og det er hygge, god mad og vin også!

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere