På ferie i boblernes by

Champagne
Rejs til Champagne-Ardennes og nyd kongernes drik

Champagne har for længst slået sig fast som vinder-vinen, vi forbinder med sejr, fest og gode tider. Men har du besøgt champagnens hovedstad i Frankrig?

Reims er hovedstaden i Frankrigs berømte Champagne-distrikt. Og byen med det smukke navn har også utroligt meget at tilbyde feriegæster – uanset om man er champagne-aficionado eller ej.

Byen og det omgivende opland er så spændende, at en længere ferie i området næsten er påkrævet; men ønsker du blot at stifte bekendtskab med de vigtigste seværdigheder og drikke et enkelt glas mousserende vin, kan byen nås på under en time med højhastighedstog fra Paris.

En by af historiske dimensioner

I dag er Reims ikke blandt de mest kendte franske byer, men sådan var det ikke tidligere. Reims var tidligere kroningsby for franske konger – tænk bare på Jeanne d’Arc, der var med til at muliggøre en af disse.

Kroningerne foregik i øvrigt i Reims berømte katedral fra 1211, der anses som en af Europas mægtigste. Reims katedral er i dag et besøg værd – både for historien og for arkitekturens skyld.

Her sluttede 2. verdenskrig

Også Reims nyere historie er præget af historiens største vingesus. Det var her general Alfred Jodl underskrev Tysklands kapitulation den 7. maj 1945 i Eisenhowers hovedkvarter, der den sidste del af krigen lå i byen.

Mon ikke aflsutningen af 2. verdenskrig blev fejret med champagne?

Det er næsten uforståeligt at tænke på betydningen af dette i dag, hvor byen virker så afslappende og fredfyldt. Men faktisk blev Reims også meget hårdt ramt af 1. verdenskrig – og allerede i år 356 stod her et afgørende slag mellem romerne og germanske stammer, som sidstnævnte vandt.

Himmelske dråber

Kun mousserende vin fra Champagne-distriktet må rettelig kalde sig champagne, selvom denne betegnelse i folkemunde er kommet til at omfatte alt fra Cava til Spumante. Men den rigtige, originale champagne er altså her fra området ved Reims!

Der er masser af muligheder for at smage på de dyrebare dråber i Reims, og priserne er – i sammenligning med hvad du betaler herhjemme for ægte champagne – meget rimelige. Hvis du vil på rundvisning hos en af de berømte producenter, skal du tilmelde dig på forhånd.

Der er dagligt rundvisninger hos alle de store mærker, såsom Mumm, Taittinger og så videre, og har du ikke tid til dem alle, så vælg din favorit på forhånd. Du kan naturligvis også bare slå dig ned på en café på en hyggelig plads og der bestille lige den champagne, du har lyst til.

Læs mere om rejser til Frankrig her.

Tags fra artiklen
Mere fra Lars Henriksen

Barcelona sætter loft for turismen

Barcelona er én af Europas mest besøgte storbyer, men turismen er ifølge...
Læs mere