På ferie i fantastiske Emilia-Romagna

Emilia-Romagna
Oplev fantastiske Emilia-Romagna

Et af Italiens rigeste områder – både økonomisk og kulturelt – er uden tvivl Emilia-Romagna. Her produceres alt fra Ferrari til Parmaskinke – og så har Emilia-Romagna utroligt smuk natur og et væld af seværdigheder.

Emilia-Romagna er et perfekt sted at holde ferie. Området oser af overskud på den tilbagelænede norditalienske måde — og maden er simpelthen formidabel! Flere retter har sågar navn efter Emilia-Romagnas vigtigste byer.

Emilia-Romagna er Italiens vigtigste landbrugsområde, og her er altid friske og gode råvarer, hvilket danner udgangspunkt for den sublime oplevelse, man får på restauranter og beværtninger. Emilia-Romagna er også hjemsted for et af Europas mest berømte feriesteder – det fashionable Rimini, hvor mesterinstruktøren Fellini blev født.

Hovedstaden Bologna

Emilia-Romagna gastronomiske og administrative centrum er Bologna med knap en million indbyggere. Her kan du nyde retter som lasagne, tortellini og pizza i en kvalitet, der bliver meget svær at opstøve andre steder – og naturligvis får du i Bologna verdens bedste spaghetti bolognese.

Bologna kan også prale af at have verdens ældste universitet, der blev grundlagt helt tilbage i 1088! I det hele taget er Bologna berømt for sit velbevarede og harmoniske centrum. Det var også i Emilia-Romagna, at den berømte komponist Verdi blev født.

Lambrusco og middelalderslotte i Modena

Modena i Emilia-Romagna er berømt ikke bare for sin Modena balsamico vineddike, men også den dejlige friske lambrusco, der produceres i området. Området omkring Modena er som taget ud af et eventyr fra middelalderen med masser af imponerende borge og slotte i det kuperede, grønne terræn.

De smukke gamle, men også grove, bygninger står i skærende kontrast til Ferraris fabrik og hovedkvarter, der ligger i nærheden, og som bugner af højteknologi og finmekanik. Det er fra den ene ende af skalaen til den anden, men altid med et øje for detaljen og det harmoniske.

Parma – til alle der elsker skinke og ost

Parma har under 200.000 indbyggere, men få byer har haft større indflydelse på italiensk madlavning. Parma er ophavssted for hele to italienske kulinariske klassikere, nemlig parmesanost og parmaskinken. Uden dem ville verden være et kedeligere sted.

Parma er også berømt for sin arkitektur. En helt enestående bygning er Battistero di Parma, der er et af de vigtigste middelaldermonumenter i verden.

 

Velkommen til Escapeaway 

Hos os kan du skræddersy din rejse præcis som det passer dig, enten med direkte fly eller med mellemlanding. Du kan dertil vælge blandt vores nøje udvalgte hoteller.

Pssst…. gå ikke glip af et kig på vores unikke Hideaways-hoteller

Vi anbefaler også at du lejer en bil, for at få de bedste muligheder for at opleve området, du rejser til.

 

Ønsker du at få ferietips, gode tilbud og meget mere spændende rejseinspiration?  Klik her og tilmeld dig vores nyhedsbrev.

>>> Læs mere om vores Hideaways-hoteller

>>> Læs mere om Escapeaway

>>> Læs mere om Italien

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere