På opdagelse i Nordportugals naturparker

Nordportugals naturparker
Har du oplevet Nordportugals naturparker?

Portugal er meget mere end Algarvekysten og Lissabon. For eksempel Porto og hele den nordlige del af landet, hvor du både kan opleve en charmerende storby og bjergrige, grønne naturparker.

Historie, bjerge og portvin

Det var i Porto og det omkringliggende område, at Portugal blev født som nation. Det er derfor, regionen har så rig og fascinerende en arv.

Porto er en ældgammel, spændende og køn by, som står på UNESCOs verdensarvsliste. Den har givet navn til såvel hele landet som til nationaldrikken portvin.

En stor del af Portos historie baserer sig på handel og skibsfart, hvilket har gjort den til en passioneret by med et højt tempo. Måske er det en af årsagerne til, at Porto hurtigt finder vej ind i besøgendes hjerter.

Douro-flodens landskaber
Douro-flodens storslåede landskaber

Den nordlige del af Portugal, hvor Porto ligger, er karakteriseret af frodige, bjergrige, vilde landskaber. Det er herfra, en betydelig del af den naturlige granit stammer, som er blevet brugt til at bygge mange af Portugals kirker, klostre og andre religiøse og historiske monumenter.

Når du besøger områdets slotte, omkranser historien dig. Det var på slottet i Guimarães, at nationens grundlægger og første konge, Dom Afonso Henriques, blev født.

Ud over at nyde Porto og besøge regionens mange gamle slotte og historiske, luksuriøse villaer, er det oplagt at bruge en del tid i naturparkerne, hvis man besøger Nordportugal.

Tre unikke naturparker

Et kastanjetræ, en grib og et vandfald er symbolerne på Nordportugals tre naturparker. Tre unikke og meget forskellige landskaber, hver med sine egne enestående arter og sin egen form for landliv i fredelig harmoni med naturen.

Den ene er Duoro-dalen, hvor floden strækker sig over 122 kilometer. Den udgør Portugals østlige grænse til Spanien.

Regionen er usædvanligt grøn og frodig, og man bliver slået af beundring over de dybe dale og enorme kløfter. De tiltrækker desuden masser af fugleliv, herunder arter, som er i fare for at uddø.

Den anden er den bjergrige Montesinho, som du kan udforske på en lang række forskellige måder, alt efter temperament: Til fods, på cykel eller med bil.

For at opleve traditionel portugisisk livsstil i harmoni med naturen, kan du besøge de smukke landsbyer Rio de Onor og Guadramil.

I hjertet af den nordlige del af Portugal ligger så den tredje naturpark, Alvão Park. Her ligger to andre traditionelle landsbyer, som du ikke bør gå glip af, Ermelo and Lamas de Olo. De er en dejlig oplevelse i sig selv, og desuden velegnede steder at starte nogle ekstremt spændende ture ud i naturen. Alvão Park byder på en fantastisk rigdom af flora og fauna, og nogle utroligt smukke vandfald.

Se alle rejser til Nordportugal med Escapeaway her.

Tags fra artiklen
Mere fra Mikkel Krohne-Sørensen

Hotel med eller uden morgenmad? Her er der mest at spare

Skal du bestille dit hotel med eller uden morgenmad? En ny undersøgelse...
Læs mere