På vandreferie med Hideaways i det nordlige Portugal

Vandreferie i bjergene

Vores hideaways i Nordportugal er gode udgangspunkter for vandreture ud i de storslåede landskaber, der præger denne del af Portugal. Vandring i Nordportugal er en perfekt blading af aktiv ferie i frisk luft og afslapning langt fra hverdagens stress og jag.

Den nordlige del af Portugal er tyndere befoket og mere grønt end resten af Portugal, og så er der både bløde bakker og bjergrige egne. Den nydelige natur og det milde klima gør Nordportugal velegnet til vandreture, hvor sommmeren i den sydlige del af Portugal måske er rigelig varm i forhold til den slags aktiviteter.

På vandring i nationalparken Peneda-Gerês

Med 72.000 hektar grønne landskaber og en god blanding af enestående kultur- og naturarv er Portugals eneste rigtige nationalpark Serra da Peneda i Gerês som skabt til vandreture – både den lange og korte slags. I Peneda-Gerês viser Nordportugal sin essens.

Når du vandrer i Peneda-Gerês, er du ikke bare ude at gå. Den rene bjergluft fylder lungerne, og du kan fylde vandflasken med frisk vand direkte fra en af de mange rene kilder. Det kuperede terræn med bakker, bjerge og grønne lunde udfordrer kroppen og er en fryd for øjet. Og besøger du området på rette tidspunkt er luften mættet med dufte fra de mange vilde blomster.

Det er dog ikke natur alt sammen i nationalparken Peneda-Gerês. Rundt om i parken ved de mange åer og vandløb ligger små landsbyer med gamle huse og hyggelige restauranter. Her på de små spisesteder kan du smage på de regionale specialiteter, som er tilberedt af de lokale råvarer. Maden her har – som naturen – en stor kraft.

Skovene i området Albergaria er også helt enestående.

Læs også: Aktiv ferie i Nord og midtportugal

Vandreture i naturparken Estrala

Nordportugal har kun én nationalpark, Peneda-Gerês som du læste om ovenfor, men regionen har flere naturparker. Estrala er nok den af naturparkerne, der egner sig bedst, hvis du vil ud at vandre. I Parque Natural Serra de Estrela finder du også bjerget Serra de Estrela, der med sine 1.993 meter er det højeste på Portugals fastland.

Estrala-parken har en lang vandrerute, der strækker sig over mere end 100 kilometer rundt om bjerget. Det tager tre til fem dage at fuldføre ruten alt efter tempo, men der er naturligvis også masser af kortere ruter, inklusive dagsruter og halvdagsruter. Vandring på og ved Serra de Estrela er en stor naturoplevelse, hvor der er masser af muligheder for stop på steder med bjergtagende udsigter.

Læs også: De nordlige områder på fastlandet i Portugal

Hoteller i det nordlige Portugal

Hos Hideaways er vi specialist i rejser til Portugal og ikke mindst Nordportugal. Du finder et stort udvalg af hoteller og ferieboliger som er meget velegnet til en aktiv ferie hvor du vil vandre i skønne naturoplevelser. Hoteller i Portugal er billige i forhold til andre rejsemål som f.eks Italien og Spanien hvis du sammenligner kvaliteten på hotellerne. Bo f.eks på hotel Casas do Coro en perler med unik beliggenhed.

Casas-do-Coro-om-natten---Nordportugal---Hideaways

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere