Palácio da Pena – besøg et af Europas flotteste slotte nær Lissabon

Palacio da Pena
Palacio da Pena emmer af eventyr. Foto: Angel Torres, CC BY 2.0.

Sintras eventyragtige slot, Palácio da Pena, hører til et af de bedste slot at besøge i Europa ifølge organisationen European Best Destinations. Slottet placerer sig dermed i et fornemt selskab, der inkluderer andre berømte slotte såsom Alcázar-slottet i Spanien og Windsor Castle i England.

Torneroseslottet i Sintra

Det farverige slot som ligger malerisk på en klippetop i Parque da Pena lidt uden for selve Sintra by, blev bygget midt i det 19. århundrede, men oprindelsen til slottet skal findes flere århundreder tidligere.

Slottet står således til dels på ruinerne af et lille kloster, der blev bygget på bakketoppen i starten af 1500-tallet. Klostret blev benyttet af en lille gruppe munke fra Hieronymitter-ordenen, men havde dog stået tomt i en årrække, da kong Ferdinand II i 1838 besluttede sig for at købe klosteret og området omkring for at bygge et slot, der kunne tjene som sommerresidens for den royale familie. Klosteret var ifølge beskrivelser fra datiden i meget dårlig stand ved overtagelsen, muligvis på grund af skader fra det store jordskælv i Lissabon 1755, men en del af bygningerne kom dog til at indgå i det nye slot.

Pena-paladset
I 1994 blev paladsets originale farver, som med årene var falmet væk, genopfrisket. Foto: Alain Rouiller, CC BY-SA 2.0.

Tyskfødte Ferdinand II lod slottet opfører med inspiration fra romantikken i de bayerske slotte, og Palacio da Pena står i dag som et af det bedste eksempler på det 19. århundredes romantik i Portugal. Slottet gennemgik en større renovation i 90’erne, hvor den mest iøjnefaldende var en genopfriskning af slottets oprindelige farver.

Palacio da Pena park
Der kører shuttlebusser op til paladset nede fra Sintra, men det kan anbefales at tage vandreturen op gennem den smukke park. Foto: Alain Rouiller, CC BY-SA 2.0.

Et populært udflugtsmål i Sintra

Palacio da Pena er siden den royale familie rykkede ud i starten af det forrige århundrede blevet til et af Portugals mest populære udflugtsmål. Det er ikke blot slottets eventyragtige udseende og de fantastiske udsigter, som tiltrækker besøgende, men også muligheden for indenfor at opleve den oprindelige indretning, som den blev bestemt af skiftende konger og dronninger.

Ifølge European Best Destinations skyldes udnævnelsen af Palacio da Pena også den smukke omkringliggende park, som både indeholder skov og haver med over 500 forskellige plantearter.

Holder du ferie i Lissabon eller på Lissabonkysten, er en udflugt til Sintra da også næsten et must. Der kører tog direkte til Sintra fra blandt andet den centrale Rossio-station i Lissabon. Turen tager omkring 40 minutter.

Velkommen til Escapeaway

Hos os kan du skræddersy din rejse præcis som det passer dig, enten med direkte fly eller med mellemlanding. Du kan dertil vælge blandt vores nøje udvalgte hoteller.

Pssst…. gå ikke glip af et kig på vores unikke Hideaways-hoteller. 

Vi anbefaler også at du lejer en bil, for at få de bedste muligheder for at opleve området, du rejser til.

Ønsker du at få ferietips, gode tilbud og meget mere spændende rejseinspiration?  Klik her og tilmeld dig vores nyhedsbrev.

>>> Læs mere om vores Hideaways-hoteller

>>> Læs mere om Escapeaway

>>> Læs mere om Sintra

Tags fra artiklen
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere