Palma de Mallorcas slotte og paladser

Bellver-slottet
Bellver-slottet. Foto: Cristian Bortes. CC BY 2.0

Hovedstaden på Mallorca, Palma de Mallorca, er en smuk by med mange seværdigheder. En håndfuld af seværdighederne er af international klasse, og vi fortæller her om to af dem, du ikke må gå glip af.

Når du har set katedralen, som er helt enestående, og gået rundt i det gamle kvarter i Palma de Mallorca, har du stadig et par oplevelser af de helt store tilbage i byen, hvis du er fascineret af storslåede bygningsværker:

Bellver-slottet

Bellver-slottet er i en klasse for sig selv. Verdensklasse er i denne sammenhæng ingen overdrivelse, eftersom slottet – eller rettere borgen – da det blev bygget, var det første af sin slags i verden. Bellver-slottet er nemlig en ægte cirkel-borg. Dem findes der ikke mange af.

Bellver-slottet er i mine øjne udsædvanligt smukt og harmonisk. Cirkel-formerne og de runde afsnit giver borgen et organisk præg, man ikke normalt ser i europæiske fæstninger. Når Bellver-slottet dertil henstår i en ualmindelig velbevaret forfatning – på trods af at det oprindelig blev konstrueret helt tilbage i 1300-tallet – har vi en seværdighed ud over det sædvanlige.

Bellver-slottet
Bellver-slottet. Foto: Cristian Bortes. CC BY 2.0 

Der er stemning over Bellver-slottet, og de tykke borgmure fortæller om både kultur og historie på Mallorca. I dag er her et bymuseum, men gennem tiden har borgen haft afgørende betydning for Palma af flere omgange. Først var borgen kongeresidens. Senere i Middelalderen modstod Bellver-slottet to belejringer og var dermed med til at redde Palma.

En stor del af fæstningen er tegnet at Pere Salva, der også havde stor betydning for tilblivelsen af den næste seværdighed, vi skal se på: La Almudaina.

Kongepaladset La Almudaina

Kongepaladset La Almudaina er stadig kongeresidens og tilhører den nuværende kongefamilie i Spanien. Den er én af otte kongeresidenser, som kongefamilien har brugsret til rundt omkring i kongeriget Spanien. Da bygningen altså bruges som kongeslot i dag, står den hen i en usædvanlig flot stand.

La Almudaina
La Almudaina. Foto: Secret PilgrimCC BY-SA 2.0

La Almudaina er Palmas Alcázar, altså et befæstet palads, der oprindelig blev bygget som arabisk fæstning, men blev erobret af spanierne og gjort til kongeslot helt tilbage i 1300-tallet. La Almudaina ligger lige over for Palmas katedral.

Kongefamilien bruger La Almudaina til officielle ceremonier og til at tage imod statsgæster, men deres eget “sommerhus”, hvor de ofte bor om sommeren, ligger faktisk også i Palma de Malllorca. Det er Marivent-paladset, der ligger i udkanten af Palma.

Mere om Palma de Mallorca

Palma de Mallorca er en by som byder på mange spændende oplevelser, uanset om du er til historie, mad og vin, natur eller kultur. Læs mere om seværdigheder og andre oplevelser på Mallorca her på bloggen, læs f.eks: Besøg Palma de Mallorca på en dagsudflugt

Tags fra artiklen
, ,
Skrevet af
Mere fra Marie

Aktiviteter i Andalusien

Der findes et utal af aktiviteter i Andalusien, her er nogle af...
Læs mere