Palma de Mallorcas slotte og paladser

Bellver
Bellver-slottet. Foto: Cristian Bortes, CC BY 2.0

Hvis du er fascineret af kongelige fortællinger og gamle fæstninger, er Palma de Mallorca det helt rette rejsemål. Her i den spanske middelhavsøs hovedstad finder du fortryllende slotte, hvor du kan rejse tilbage i tiden.

Læs med her, hvis du vil fordybe dig i Mallorcas imponerende fortid og blive fortryllet af disse historiske vidundere.

Bellver-slottet

Katedralen Santa Maria i Palma, også kendt som La Seu, er uden tvivl hovedstadens mest kendte vartegn. Den skal du naturligvis også besøge på din rejse til Palma. Når du har set katedralen, som er helt enestående, har du dog stadig oplevelser af de helt store tilbage i byen, hvis du er fascineret af storslåede, gamle bygningsværker.

Første stop er Castell de Bellver, der ligger majestætisk på en bakke. Som en ekstra bonus byder det derfor på en fantastisk udsigt over Palma-bugten. Denne cirkelformede middelalderlige borg blev bygget i det 14. århundrede. Det er en sand perle af gotisk arkitektur. Når du træder ind i fæstningens indre gård, vil du straks blive grebet af atmosfæren af historie og mystik. Udforsk de forskellige tårne, der omgiver gården, og lad din fantasi løbe vildt med tanker om fortidens dramaer, der har udspillet sig her.

Bellver
Bellver. Foto: Patrick BaumUnsplash

Det cirkelformede slot

Alene muligheden for fra slotsmurene at nyde den betagende panoramaudsigt over byen og det krystalklare Middelhav, er besøget værd. Det er et perfekt sted at slappe af, reflektere og samtidig nyde den skønhed, der omgiver dig.

Slottet – eller rettere borgen – var da det blev bygget, var det første af sin slags i verden. Bellver-slottet er nemlig en ægte cirkel-borg. Former og de runde afsnit giver borgen et meget organisk præg, man ikke normalt ser i europæiske fæstninger. At Bellver-slottet tilmed er i en ualmindelig velbevaret forfatning – på trods af dets alder – gør det til en seværdighed ud over det sædvanlige.

Der er stemning over Bellver-slottet, og de tykke borgmure fortæller om både kultur og historie på Mallorca. I dag er her et bymuseum, men gennem tiden har borgen haft afgørende betydning for Palma af flere omgange. Først var borgen kongeresidens. Senere i Middelalderen modstod Bellver-slottet to belejringer og var dermed med til at redde Palma.

Se mere om åbningstider, billetter, aktiviteter osv. på den officielle hjemmeside.

En stor del af fæstningen er tegnet at Pere Salva, der også havde stor betydning for tilblivelsen af den næste seværdighed, vi skal se på: La Almudaina.

Du finder Almudaina lige ved den iøjefaldende katedral. Foto: Yves AlarieUnsplash

Kongepaladset La Almudaina

Når du har indsnuset stemningen på Castell de Bellver, er det tid til at udforske Palau de l’Almudaina. Det er et andet af Palma de Mallorcas imponerende slotte. Dette kongelige palads, der ligger lige ved siden af Palma-katedralen, var engang fast residens for kongerne af Mallorca.

Når du træder ind i paladsets overdådige sale og værelser, vil du føle dig som en ægte konge eller dronning. Beundre den smukke gotiske og mauriske arkitektur, og lad dig fortrylle af de omfattende haver og den fredfyldte gårdhave. Det er næsten som at træde ind i en svunden tid, og historien føles pludselig meget nærværende.

Kongepaladset La Almudaina har stadig status af kongeresidens og tilhører den nuværende kongefamilie i Spanien. Den er én af otte kongeresidenser, som kongefamilien har brugsret til rundt omkring i kongeriget. Da bygningen altså stadig bruges som kongeslot i dag, står den hen i en usædvanlig flot stand.

La Almudaina er samtidig Palmas Alcázar, altså et befæstet palads, der oprindelig blev bygget som arabisk fæstning, men blev erobret af spanierne og gjort til kongeslot helt tilbage i 1300-tallet.

Nyd de stemningsfulde gader i Palma. Foto: Eddie & Carolina StigsonUnsplash

Middelalderstemning i de brostensbelagte gader

Men den middelalderlige stemning i Palma stopper ikke ved slottene. Du bør også tage dig god tid til at slentre en tur i de smalle gader i den gamle bydel. Her vil du også mærke historiens vingesus i de brostensbelagte gader mellem de gamle bygninger med deres traditionelle mallorcanske arkitektur.

Når du går gennem de snoede gader, finder du talrige små butikker, hyggelige caféer og stemningsfulde restauranter. Lad dig friste af duften af friskbagt brød fra bagerierne, eller lad dig forføre af de farverige og fristende delikatesser i de lokale specialforretninger. Knurrer maven, er der også gode muligheder for at forkæle dine smagsløg med autentiske mallorcanske retter og tapas i verdensklasse.

Bestil din rejse til Palma de Mallorca her!

Palma er med sine historiske seværdigheder og pulserende kulturliv et højdepunkt på en rejse til Mallorca. Herfra har du desuden nogle af øens bedste strande inden for kort rækkevidde. Vil du kombinere sightseeing med badeferie, er der derfor gode muligheder for det her.

Hos Escapeaway er vi specialister i at håndplukke hoteller med gode gæstebedømmelser, som kan danne den optimale ramme om din ferie. Hos os vælger du desuden selv, hvor mange dage du vil rejse. I vores søgemaskine kan du nemt bestille en samlet pakkerejse til Palma de Mallorca inkl. flyrejse, hotelophold og transfer. Du kan naturligvis også vælge blot at booke dit hotel på Mallorca hos Escapeaway, hvis du hellere selv vil arrangere transporten.

>> Find din rejse til Palma på Mallorca her

Tags fra artiklen
, ,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere