Parque Natural da Ria Formosa i Algarve

Cacela Velha
Udsigt fra Fortaleza de Cacela over den østligste lagune i Ria Formosa. Foto: Marc Ryckaert, CC BY 2.5.

Naturparken som ligger i Algarve regionen i det sydlige Portugal blev grundlagt i 1987 og består af meget fugtigt, næringsrigt marskland med saltklitter som parkens yderste ”grænse”. Parque Natural da Ria Formosa er et meget stort naturreservat på 18.400 hektar, der strækker sig 60 km langs Algarvekysten fra Faro mod Østalgarve. Er du på ferie i denne del af Portugal er det absolut værd at overveje en udflugt for besøge denne fantastiske seværdighed.

Ria Formosas rige økosystem

Der er tale om et meget værdifuldt økosystem med meget stor betydning for dyrelivet – især for fisk og skaldyr, men også for fugle, der stortrives i området, når de er på træk mellem Afrika og Europa. Natur- og fugleelskere kan derfor observere og nyde mange forskellige fuglearter i Parque Natural da Ria Formosa.

Saltklitterne ved Parque Natural da Ria Formosa

Saltklitterne i Parque Natural da Ria Formosa omfatter ca. halvdelen af landets havsaltproduktion og betragtes af specialister på området som måske verdens rigeste og sundeste mineraler. Saltproduktionen foregår i dag på samme måde som i romertiden for 2.000 år siden.

Parque_Natural_da_Ria_Formosa,_Faro
Det er nemt at komme til Parque Natural da Ria Formosa, som ligger tæt ved Faro. Foto: Kolforn, CC BY-SA 4.0.

Oplev Parque Natural da Ria Formosa både i bil og til fods

Der er tilgængelige, fastlagte ruter, der giver dig mulighed for at opleve smukke Parque Natural da Ria Formosa både i bil og til fods.

Ferie i Algarve med naturoplevelser

Ria Formosa naturparken er ikke den eneste mulighed for at få en stor naturoplevelse, når du holder ferie i Algarve. Det er for eksempel også i Portugals sydligste region, at du kan tage på vandretur ad ruten Rota Vicentina – der er kåret af den Europæiske vandreorganisation ERA til en af Europas bedste vandreruter.

Du kan finde meget mere inspiration til din ferie i Portugal i artiklerne her på hjemmesiden. Ønsker du at kombinere storbyferie i Portugal med naturoplevelser, skulle du for eksempel tage at læse artiklen om Portinho da Arrabida – et af de syv naturvidundere, som ligger tæt ved Lissabon.

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere