Passionsspillene i Oberammergau, kultur i smukke omgivelser

Oberammergau
Oberammergau ligger i smukke omgivelser.

Passionsspillene i Oberammergau er en århundredgammel kærlighedsgerning, som finder sted i den smukke natur i Bayern i det sydlige Tyskland. Skal du på rejse til denne del af Tyskland er Obergammergau således alene på grund af sin beliggenhed et besøg værd, men byen rummer også på en spændende historie.

Oberammergau

Denne fredfyldte lille kommune i De Bayerske Alper liver op hvert tiende år for at indfri et løfte, der blev aflagt i 1633, hvor en pest hærgede store dele af Europa med død, ulykke og sult i sit kølvand.

For at undslippe pesten lovede byens indbyggere for tid og evighed at genopføre Kristi lidelseshistorie hvert tiår, i det år, der slutter med nul. Pesten forsvandt, og bøndernes allerførste opførelse fandt sted på en mark i 1634. Siden da er passionsspillene blevet længere og mere raffinerede (5½ time og 16 akter). Hvad der har holdt sig uændret, er den ægte oprigtighed, hvormed hele kommune deltager og holder sit dybfølte løfte helligt.

Spillene finder sted i et betagende landskab og i en festlig atmosfære, der omfatter hele kommunen, og alle indbyggere, gamle som unge, optræder i håndsyede dragter. Trods deres internationale ry har opførelserne på en eller anden måde holdt sig fri af kommercialisme; det gamle løfte er stadig det allervigtigste i disse menneskers liv.

Oberamergau ligger ca. 80 km fra München og du kan på byens hjemmeside læse mere Passionsspillene

 

Velkommen til Escapeaway 

Hos os kan du skræddersy din rejse præcis som det passer dig, enten med direkte fly eller med mellemlanding. Du kan dertil vælge blandt vores nøje udvalgte hoteller.

Pssst…. gå ikke glip af et kig på vores unikke Hideaways-hoteller

Vi anbefaler også at du lejer en bil, for at få de bedste muligheder for at opleve området, du rejser til.

 

Ønsker du at få ferietips, gode tilbud og meget mere spændende rejseinspiration?  Klik her og tilmeld dig vores nyhedsbrev.

>>> Læs mere om vores Hideaways-hoteller

>>> Læs mere om Escapeaway

>>> Læs mere om Tyskland

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere