Peixe em Lisboa – tag til madfestival i Lissabon

Muslinger
Muslinger og andre skaldyr er en del af madfestivalen Peixe em Lisboa – Lisbon Fish and Flavours

Er du vild med fisk og skaldyr? Så bør tage en tur til Lissabon. Om en måneds tid går starten nemlig til årets største madfestival i den portugisiske hovedstad, “Peixe em Lisboa – Lisbon Fish and Flavours”, hvor omdrejningspunktet er alt godt fra havet.

10 dage med mad

Fra d. 5 til den 15. april vil kokke fra anerkendte, lokale fiskerestauranter giver prøver på deres bedste retter. På få år har Peixe em Lisboa opnået status som en af de vigtige gastronomiske begivenheder i Portugal, der tiltrækker foodies og kokke fra hele verden.

Kok
Både lokale og internationale kokke vil deltage i madfestivalen

Mange madentusiaster vil sikkert finde sig en fast plads i auditoriet, hvor portugisiske og internationale kokke fra scenen vil give prøver på deres evner og gode tips til at få det bedste ud af havets frugter. Andre vil blot komme for at nyde den hyggelige stemning ved bordene, hvor snakken går livligt over smagsprøverne.

I år foregår festivalen ligesom sidste år i Pavilhão Carlos Lopes, som ligger i Parque Eduardo VII. Bygningen, som oprindeligt blev opført i Brasilien, har netop gennemgået en større renovering.

Fisk, vin og lidt til den søde tand

Har du ikke ambitioner om selv at skabe gastronomiske mesterværker, når du kommer hjem i dit eget køkken, er festivalen en oplagt chance for både at prøvesmage menuen hos en række af de bedste fiskerestauranter i Lissabon. Derudover kan du glæde dig til gå på opdagelse blandt mange andre lokale delikatesser på festivalens gourmet-marked.

Pastel de nata
Der er flere konkurrencer på madfestivalen, blandt andet kåres den bedste Pastel de Nata

Der vil også være vinsmagninger, livemusik og forskellige opvisninger som for eksempel den traditionelle kåring af den bedste Pastel de Nata – Portugals klassiske cremetærte, som har sin oprindelse i netop Lissabon. Du kan læse mere om begivenheden på dens officielle hjemmeside her.

Er du interesseret i en storbyrejse til Lissabon?  Så kan du her se alle Escapeaway´ udvalgte hoteller og ferieboliger i Lissabon.

Tags fra artiklen
Mere fra Mikkel Krohne-Sørensen

Vinterferien deler danskerne

Sol eller sne? Det er valget for de omkring 380.000 danskere, som...
Læs mere