Polpette al Pomodoro – kødboller i tomat

Polpette al Pomodoro
Polpette al Pomodoro er et autentisk italiensk måltid...

Jeg byder her på opskrift fra Stefano Catenaccis kogebog: Stefanos Italia – den stora italienska kokboken med fotografier af Joel Wåreus.

Stefano Catenacci er en af Sveriges mere kendte kokke, og har i 2012 udgivet en kogebog i Sverige, som kom til verden under et ophold på Villa Le Ferrette ved Montecatini Terme i Toscana. Har du derfor lyst til selv at kreere et autentisk italiensk måltid, er chancen her. Opskriften er fra afsnittet om Carne e Pollame, altså kød og fjerkræ, og er som Stefans øvrige opskrifter meget nemt tilgængelig.

Fakta:

Tilberedning: ca. 30 min.
Antal personer: 4

Kødboller:

Ingredienser:

  • 500 g hakket kalve- og flæskekød
  • 40 g rasp
  • 1 dl letmælk
  • 2 stk salt
  • 1 æg
  • 1 lille løg, pillet og finthakket
  • 1 fed hvidløg, pillet og finthakket
  • Ca. 2 spsk hakket persille
  • Kværnet hvid peber
  • ½ dl mineralvand
  • Rapsolie til stegning
  • ½ l tomatsovs (se opskrift nedenfor)

Tilberedningen:
Blødgør raspen i letmælken tilsat salt. Tilføj nu æg, løg, hvidløg, kødfarsen, persille, peber og mineralvand, og bland det hele godt sammen. Form kødboller i den ønskede størrelse. Det kan anbefales at tænke på Lady og Vagabonden for reference. Steg dernæst bollerne gyldenbrune i rapsolien. Når tomatsovsen er klar (se nedenfor), vender man kødbollerne i sovsen og lader det hele hvile under låg i ca. 5 minutter.

Tomatsovs

Ingredienser til tomatsovs:

  • 250 g hele flåede tomater
  • ½ dl ekstra jomfruolivenolie
  • 5 fed hvidløg, pillede og skåret i skiver
  • 7-8 peperoncini, som er små tørrede chilier
  • Salt
  • Evt. sukker

Tilberedningen af tomatsovs:

Hæld tomaterne i en rummelig skål og mas dem mellem fingrene. Hæld olien i en gryde og stil den på varmen. Hæld hvidløg i og lad det sautere let. Tilfør dernæst tomaterne, peperoncini og lad det hele simre ved svag varme i ca. 15 minutter. Smag til med salt og evt. en anelse sukker.

TIP: lav eksempelvis en dobbeltportion; sovsen er nem at fryse ned, og så har du til næste gang, der skal laves pizza, pasta eller kødboller.

Retten her serveres eksempelvis med frisk pappardelle-pasta, vendt i smør.

Tags fra artiklen
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere