Populære seværdigheder på Tenerife

Vulkanen Teide på Tenerife
Vulkanen Teide på Tenerife

En vinterferie på Tenerife byder på mange muligheder for at tage på spændende udflugter med både natur- og kulturoplevelser. Læs om nogle af de mest populære af slagsen i det følgende.

Teide nationalpark

Spaniens højeste bjerg, vulkanen Teide (3.718 m), dominerer landskabet på Tenerife. Området omkring vulkanen, som sidst var i udbrud i 1798, er udpeget til nationalpark, Parque Nacional del Teide. Her lever en stor variation af plante- og dyrearter i skyggen af vulkanen – heraf flere arter, som er unikke for Tenerife.
Tag svævebanen næsten op til toppen af Teide og nyd de storslåede panoramaudsigter over Tenerife med kig til de andre dele af øgruppen. Husk varmt tøj, da temperaturen er mærkbart lavere oppe i højderne.

Siam Park

Et af Europas største vandlande, Siam Park, er et sikkert hit blandt børn og barnlige sjæle. Her får du nemt dagen til at gå med sjov i rutsjebaner og bassiner. Som parkens navn antyder, er temaet Thailand, hvilket ses i de mange Thai-inspirerede bygninger.

Siam Park på Tenerife blev sidste år kåret til verdens bedste vandland af Tripadvisors brugere. Du finder Siam Park i Playa de las Americas, hvortil der er gode forbindelser fra resten af Tenerife.

Garachico

Den charmerende kystby Garachico var engang Tenerifes vigtigste havneby og udgjorde øens handelsescentrum. Denne status mistede byen dog ved et stort vulkanudbrud i 1706, hvor lava strømmede ned gennem byen og fyldte store dele af havnebassinet.

Den dramatiske historie og havsvømmebadet i området El Caletón gør 300 år senere Garachico til et populært udflugtsmål. Byens idyllisk gamle kvarterer med sine hvidkalkede og farvede huse indbyder til rolige slentreture.

Hvalsafari

Særligt Tenerifes sydvestlige kyst er kendt som et godt udgangspunkt for at opleve hvaler på åbent hav. På bådture ikke langt fra kysten har du rigtig gode chancer for at møde blandt andet delfiner, grindehvaler og de store kaskelothvaler.

De fleste hvalsafarier udgår blandt andet fra havnen i Los Gigantes og fra Los Cristianos. Det anbefales at booke turen dagen før, så du er sikker på at der er plads.

Dette var bare en lille håndfuld af de mange seværdigheder og attraktioner, du finder på Tenerife. Dertil kommer for eksempel de mange kulinariske oplevelser og kulturelle begivenheder, som med garanti også byder på uforglemmelige ferieminder. I første halvdel af februar kan du for eksempel opleve det berømte karneval i Santa Cruz’s gader. Det er eftersigende verdens næststørste karneval efter det i Rio de Janeiro.

Tags fra artiklen
Mere fra Lars Henriksen

Barcelona sætter loft for turismen

Barcelona er én af Europas mest besøgte storbyer, men turismen er ifølge...
Læs mere