Porec – oplevelsesrig badeferie i Kroatien

Porec Kroatien
Den gamle by i Porec.

Du kan nemt få det meste af en ferie i Porec til at gå med at nyde de talrige Blå Flag strande. Men kan du løsrive dig fra Istriens riviera med dens idylliske pinjeklædte bugter og krystalklare vand, venter der dog også mange spændende seværdigheder inde i selve Porec by og på resten af den smukke halvø. Læs med her og få inspiration til en oplevelsesrig badeferie i Kroatien.

Eufrasius-basilikaen – unik verdensarv

Eufrasius-basilikaen
Eufrasius-basilikaen fra det 6. århundrede er et af de bedst bevarede byzantinske bygningsværker i Europa. Foto: Paul Barker Hemings, CC BY-SA 2.0.

Porec er ikke nogen stor by, men rummer alligevel flere interessante seværdigheder takket være en lang og rig historie med rødder tilbage til romeriget. Det er da også et must at gå en tur rundt i de stemningsfulde gader i den gamle bydel med dens smukke venetianske huse og tårne. Her bør du lægge vejen forbi den fantastiske Eufrasius-basilika, som er optaget på UNESCO’s liste over verdensarv, og en af de ældste bevarede kristne kirker i Europa.

Dette er nok byens mest berømte seværdighed, som trods Porecs til tider dramatiske historie har holdt stand som et af regionens ældste og mest fornemme monumenter. Især udsmykningen i form af farverige mosaikker er imponerende. Der er adgang til klokketårnet, hvorfra der er en god udsigt over den gamle bykerne.

Baredinehulen – på eventyr i Jordens indre

Baredine-hulen Porec
Baredine-hulen ligger ca. 7 kilometer nordøst for Porec. Foto: Bernhard Wintersperger, CC BY 2.0.

Kroatien er kendt for sine mange drypstenshuler, men det er kun et fåtal af dem, som er åbne for offentligheden. En af disse, Baredinehulen, ligger ikke langt fra Porec. 300 meter af stejle trapper fører ned i 60 meters dybde, hvor der venter en eventyrlig verden af verden af sære klippeblokke, flagermus og farverige stalaktitter fordelt på fem kamre. Er du heldig, møder du menneskefisken, en øjenløs salamander der er tilpasset livet i hulens mørke og har fået sit navn på grund af dens menneskelignende, blege hud.

Et spændende udflugtsmål for både børn og voksne. Der er guidede 40 minutters rundture på blandt andet tysk og engelsk. Med en temperatur omkring 14 grader kan Baredinehulen være en chance for at køle lidt ned midt på sommeren, men det kan dog anbefales at medbringe en trøje. Find mere information om åbningstider og priser på den officielle hjemmeside: www.baredine.com

Bådture

Beliggenheden ved havet betyder ikke blot, at restauranterne i Porec har gode fiskeretter på menuen. Den giver dig også mulighed for at tage på udflugter med båd. Går du ned til havnefronten, kan du for eksempel hoppe på en båd til Sveti Nikola, en lille ø bare 500 meter fra fastlandet. Her findes nogle af områdets bedste badestrande.

Vil du ikke nøjes med at dase på stranden, er der også bådture til Brijuni nationalparken mod syd. Nationalparkens stribe af små øer gemmer på dinosaurfodtryk, romerske ruiner og en zoo. Der er mulighed for at tage på en guidet rundture med et turisttog (ikke på skinner), som man i højsæsonen bør booke plads på i forvejen. Mange foretrækker dog at udforske seværdighederne i eget tempo, hvilket for eksempel kan gøres på en lejecykel.

Venedig gondoler
Venedig er inden for rækkevidde, når du holder ferie i Porec.

Den italienske indflydelse er stor i Istrien, som i perioden mellem de to verdenskrige faktisk hørte under Italien. Giver det dig lyst til at tage en tur til støvlelandet, sejler der en katamaranfærge til Venedig. Turen tager knap 3 timer, så med afgang om morgenen og hjem sidst på dagen kan du sagtens nå at opleve kanalbyens største seværdigheder på en dagsudflugt fra Porec.

Rejser til Porec for hele familien

Porec strand
En badeferie i Porec kan nemt krydres med spændende kulturelle oplevelser for både børn og voksne.

Porec er på mange måder det ideelle rejsemål, hvis du skal have børn med på ferie. Udover Istriens mange fristende strande og seværdighederne, er der således også masser af sjove aktiviteter for børn (og andre barnlige sjæle) i nærheden. Nord for byen ligger for eksempel Motodrom Porec, et slaraffenland for alle med hang til fart og action. Her er blandt andet gokart-baner til store og små børn, quad bikes, segways og paintball. De vandhunde, som ikke har nok i strandlivet, kan i stedet tage syd for byen til vandlandet Aquacolors, som lokker med masser af rutsjebaner for alle aldre og et godt bølgebassin.

Vil du sikre dig plads på et af de bedste hoteller i Porec? Hvad enten du skal afsted med familien, din kæreste eller vennerne, kan du finde indkvartering som passer hos Escapeaway.

Se udvalget af rejser til Porec i Istrien her.

 

Velkommen til Escapeaway 

Hos os kan du skræddersy din rejse præcis som det passer dig, enten med direkte fly eller med mellemlanding. Du kan dertil vælge blandt vores nøje udvalgte hoteller.

Pssst…. gå ikke glip af et kig på vores unikke Hideaways-hoteller

Vi anbefaler også at du lejer en bil, for at få de bedste muligheder for at opleve området, du rejser til.

 

Ønsker du at få ferietips, gode tilbud og meget mere spændende rejseinspiration?  Klik her og tilmeld dig vores nyhedsbrev.

>>> Læs mere om vores Hideaways-hoteller

>>> Læs mere om Escapeaway

>>> Læs mere om Kroatien

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere