Portinho da Arrabida – naturvidunder tæt ved Lissabon

Parque Natural da Arrábida
Parque Natural da Arrábida. Foto-kredit: Rui Ornelas. Oploadet under licensen CC BY 2.0

Mindre end en times kørsel syd for Lissabon ligger en af Portugals mest idylliske strande, Praia do Portinho da Arrábida, hvor det klare vand er perfekt til snorkling – og det fine sand indbyder til afslapning i solen.

Et af Portugals syv naturvidundere

Trænger du til en pause fra storbylivet i hovedstaden eller bare til at køle lidt af i sommervarmen, er det perfekt med en dagsudflugt til Portinho da Arrabida.

Den lille tidligere fiskerby ligger på sydsiden af Serra da Arrábida naturparken. Beliggenheden i det beskyttet naturområde og sporadisk offentlig transport samt begrænset parkering betyder, at den lille badevig hidtil er blevet forskånet for den værste turisttrængsel trods nærheden til Lissabon.

Tager du turen ad de små snørklede bjergveje mod kysten gennem naturparken, belønnes du undervejs med storslåede udsigter over havet. Fremme ved Portinho da Arrabida mødes du af en spektakulær landskabskombination af strand, bjerge og skov.

Stranden ved Portinho da Arrabida blev ved en national afstemning i 2010 udnævnt til et af Portugals syv naturvidundere. Selvom vandet er lidt til den kølige side sammenlignet med Middelhavet, er Praia do Portinho da Arrábida takket være sit klare vand blevet et yndet mål for fritidsdykkere.

Oplevelser i Serra da Arrábida naturparken

Kan du løsrive dig fra den dejlige strand, byder Serra da Arrábida naturparken også på mange andre oplevelser. Det kan især anbefales at medbring et par solide vandresko og udforske området til fods ad de smukke vandreture.

Kalkstensbjergene i naturparken, Parque Natural da Arrábida, er ikke voldsomt høje, men der er alligevel gode muligheder for at få lidt sved på panden. Ad afmærkede vandreruter kan du opleve parkens enestående flora, nyde de flotte udsigter og besøge kulturhistoriske seværdigheder som for eksempel franciskanerklosteret fra det 16. århundrede.

Er du på storbyferie i Lissabon, er der i det hele taget masser af muligheder for at tage på spændende dagsudflugter til nogle af landets største historiske og kulturelle seværdigheder. Du kan for eksempel besøge Mosteiro da Batalha – et af Portugals syv vidundere.

Se alle rejser til Lissabon med Escapeaway her.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere