Porto vinder bedste europæiske rejsemål for 3. gang

Charmerende Porto i Nordportugal ser fantastisk og dragende ud i skumringen. Foto: Hideaways

Den charmerende by Porto i Nordportugal har meget at være stolt af. Ikke alene er det en forførende by, hvor du kan blive væk i snævre, sydeuropæiske gader, mens du nyder det vidunderlige, milde klima ved Duoro-flodens bredder.

Læs mere om rejser til Porto og Nordportugal med Hideaways

Det er også en by, der er kendetegnet af såvel majestætiske bygninger og pladser som farverige, charmerende huse; lækker, frisk mad lige fra enkle, veltilberedte, hjemmelavede retter på familiedrevne restauranter til cuisine på Michelin-niveau, en venlig og karakterfuld lokalbefolkning, særdeles rimelige priser og ikke at forglemme: Portvin i alle afskygninger, produceret midt i Duoro-dalens storslåede, grønne landskaber og ophøjede, landlige ro. 

Den smukke Duoro-dal er kendetegnet af stejle, grønne bakker og vinmarker. Udforsk den på din ferie i Porto. Foto: Hideaways

Foto: Smukt er der, i Duoro-dalen… Og midt i skønheden produceres verdens bedste portvine. 

Nu kan herlige Porto også være stolt af, at den for 3. gang har vundet konkurrencen om at være Europas bedste rejsemål. Flere hundredetusinde har stemt på byen online, hvor den har ligget i skarp konkurrence med andre attraktive og dejlige destinationer i Europa. Porto vandt også i 2012 og 2014, så noget tyder på, at Portugals næststørste by ligger helt i front i vores bevidsthed, når vi skal tænke tilbage på de bedste rejseoplevelser, vi har haft i Europa.

Udforsk portvinens verden på din rejse til Porto

Nogle af de oplevelser, hvis de har fundet sted i Portugal, involverer måske et fremragende glas portvin eller tre? Hvis du på din rejse til Porto vil prøve det størst mulige udvalg af denne velsmagende drik og samtidig have informationer om dens tilblivelse, så er det først og fremmest Gaia-kvarteret ved Duoro-floden, du skal søge mod. Her kan du gå på opdagelse i gamle, karakterfulde vinkældre, og jeg tør næsten godt love dig, at du har udviklet et nyt syn på portvin, når din ferie i Porto er slut.

Læs mere om Portos portvinskultur

For Portugals nationaldrik er meget mere end det lille udvalg, vi kender fra et typisk dansk supermarked eller en dansk restaurant. Vil du kombinere dit portvins-eventyr med landluft og fantastisk smukke omgivelser i Duoro-dalen, kan det i høj grad anbefales at besøge nogle af de vingårde, der ligger her. Men selvom du holder dig til selve Porto, har du mange valgmuligheder, når du vil smage på og have indblik i produktionen af de flydende godter.

Tre portvinskældre, der fortjener din opmærksomhed

Nedenfor kan du læse lidt om tre portvinskældre i Porto, der i høj grad er et besøg værd, og hvortil du kan få arrangeret guidede ture. De tre nævnte er langtfra de eneste:

Ferreira-kældrene: Her rejser du tilbage i tiden, til de grundlæggende traditioner, som portugisisk vinproduktion er bygget på. I denne vinkælder lærer du mere om portvinens historie og Duoro-regionen. Du vil desuden få historien om en af regionens mest ikoniske figurer: Forretningskvinden Dona Antónia Adelaide Ferreira, som introducerede innovative vinproduktionsteknikker til Portugal. En guidet tur til Ferreira-kældrene inkluderer vinsmagning af nogle af de bedste, regionale vine, og besøg i “Den Gamle Bar”, et vinsmagningsrum fra det 19. århundrede.

Portvin fås i mange farver og smagsnuancer, og i Portugal støder du på dem alle. Foto: Hideaways

Foto: I Portugal, og ikke mindst i portvins-hovedstaden Porto, forbløffes du over udvalget af portvin, som fås i et utal af farver, varianter og smagsnuancer. Et glas kold, hvid portvin er ekstra velsmagende på en varm sommeraften på en af Portos hyggelige barer med udendørs servering, eller på en skyggefuld terrasse i den paradisiske Duoro-dal.  

Sandeman-kældrene: Verdens måske mest kendte portvinsmærke “bor” i Vila Nova de Gaia, en granitbygning fra 1811, som ligger overfor Portos historiske centrum. Med en guidet tur i Sandeman-kældrene får du selvfølgelig lov til at smage på herlighederne, både Ruby og Tawny, ligesom du får spændende informationer om aldringsprocessen og traditionerne.

Calem-kældrene. Lige ved vandet i Gaia-kvarteret ligger Calem-kældrene, som er nogle af de mest berømte og besøgte kældre i Porto. Når du besøger Calem-kældrene, får du en guidet tur i kælderen samt mulighed for at smage på udvalgte portvine, herunder hvide portvine og reserva. Visse guidede ture til Calem-kældrene inkluderer en anden portugisisk specialitet, nemlig en Fado-koncert. På den måde vil du opleve en anderledes og behagelig aften, hvor du kan nyde to af portugisisk kulturs mest berømte produkter: Portvin og Fado.

Læs mere om guidede portvinsture i Porto

Porto er naturligvis meget andet end vin, og din udforskning af byens pladser, kirker, bygninger, museer, gader, barer, restauranter, Fado-klubber, markeder og butiksliv kan nemt vare en uge. Du risikerer tilmed at få lyst til at vende tilbage.

 

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere