Portugal dos Pequenitos – en miniatureverden i Coimbra

Portugal dos Pequenitos
Portugal dos Pequenitos. Foto-kredit: ines s. Oploadet under licensen CC BY 2.0

I temaparken Portugal dos Pequenitos i Coimbra kan børnene gå på opdagelse i en miniatureverden af Portugals mest kendte monumenter, paladser og slotte.

Portugal for de små

Temaparken i Coimbra blev etableret i 1940 på initiativ af professor Bissaya Barreto og var allerede fra starten ment som et sted for især de yngste generationer at stifte bekendtskab med Portugals historie og kulturarv hjemme og ude i verden. Portugal dos Pequenitos er i dag da også især en populær attraktion blandt børnefamilierne, som besøger Coimbra.

Her i Portugals ældste temapark har børnene (og deres forældre) chance for på et overskueligt areal at udforske landets vigtigste og mest imponerende bygningsværker. Samtidig giver temaparken en god fornemmelse for det portugisiske koloniimperiums udbredelse med områder tilegnet for eksempel de afrikanske lande, Brasilien, Macau, Indien og Østtimor. Madeira og Azorerne er naturligvis også repræsenteret omgivet af søer, der symboliserer Atlanterhavet.

Ofte er det største hit hos børnene dog eksemplerne på traditionelle huse fra de forskellige landsdele, der er genskabt helt ned til mindste detalje. Hvert hus har mange unikke detaljer, som takket være miniaturestørrelsen er nemme for børnene at udforske.

Mange andre seværdigheder i Coimbra

Den gamle temapark er ikke den eneste grund til, at du bør lægge vejen forbi Coimbra, som ligger omtrent midtvejs mellem Porto og Lissabon.

Særligt universitetet, der er et af de ældste i verden, må regnes blandt landets største seværdigheder. Universitetets studerende giver også i dag Coimbra en næsten kosmopolitisk atmosfære til trods for byens relativt beskedne størrelse.

Er du interesseret i en rejse til Coimbra? Så se alle Escapeaway´ rejser til Portugal her.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Barcelona sætter loft for turismen

Barcelona er én af Europas mest besøgte storbyer, men turismen er ifølge...
Læs mere