Portugal et rejsemål for dig som er livsnyder

Et land for livsnydere

Det er ikke nogen tilfældighed, at så mange portugisere tager godt imod deres gæster, eller at portugisere har et ry for at være ét af Europas mest gæstfri og imødekommende folkefærd. Det er ikke kun fordi portugiserne, ligesom danskerne, er omgivet af langt større naboer, eller fordi de ligger i det fjerneste hjørne af Vesteuropa.

Det er også fordi portugiserne forstår at nyde livet, og tage imod det på en afslappet måde. Portugiserne forstår måske bedre end nogen andre vesteuropæiske folkefærd at værdsætte deres gastronomi, der nogle gange synes at være ophøjet til en slag national klenodie, deres fantastiske kulturlandskaber, deres smukke og historisk unikke kulturbyer, og deres milde og solrige klima.

Sol og strand

Det er for eksempel vanskeligt ikke at blive begejstret for de smukke kyststrækninger på Algarvekysten eller Lissabonkysten, der begge byder på nogle af kontinentets bedste strande.

Det er også svært ikke at føle velvære i de milde vintre i den sydlige del af landet, med masser af soltimer, en frisk havbrise fra det allestedsnærværende havvand, og en for nordboere overvældende mængde lys, når der herhjemme bliver koldt, mørkt og vådt.

Atlanterhavs-øen Madeira er middeltemperaturen konstant et sted mellem 18 og 26 grader hele året rundt, hvilket ikke blot skaber et behageligt klima, og en mulighed for at få varme og sol hele året rundt, men også skaber usædvanlige betingelser for øens sjældne flora og fauna, der i sig selv er en hel rejse værd.

Gastronomi i topklasse

Og så har portugiserne en gastronomi, som efterhånden hører til i den europæiske topklasse. Dette skyldes ikke bare de unikke råvarer, som landet byder på; fisk og skaldyr en masse, hentet op fra det hav, der omgiver landet fra syd til nord; grøntsager og frugt hentet ind fra landets berømte frugtplantager og marker; eller de ligeså berømte druer, der leverer råstoffet til nogle af Europas bedste vine, hvadenten det er de legendariske portvine, Madeira-vinen, Vinho verde-vinen – eller de mere ukendte, men ofte innovative og spændende vine.

Det er heller ikke blot de mange restauranter og cafeer, som landet bugner af fra Albufeira i syd til Porto i Nord; og hvos portugiserne ofte indtager et stort og godt måltid i hinandens selskab i deres forkostpause, mens de taler om livet og døden. Nej, det er ligeså meget portugisernes holdning til deres gastronomi og til deres madkultur, der er usædvanlig. Den er usædvanligt stolt og usædvanligt dedikeret, hvilket naturligvis skaber grobund for en madkultur af høj klasse.

Unikke kulturbyer

Og oven i alt dette byder Portugal også livsnyderen noget helt andet: Smukke, historiske byer, der emmer af den rige fortid, som landet er i besiddelse af. Det gælder byer som Évora, Braga, Guimarães, Porto, Nazaré, Coimbra – og naturligvis hovedstaden Lissabon.

Livsnyder-rejser til Portugal

Hos Escapeaway er vi specialister i rejser til Portugal og ja, vi er også selv det vi vil kalde “livsnydere” og det smitter af på vores rejser. At være livsnyder er i mine øjne ikke det samme som at det behøver at være dyrt, tværtimod, men jeg sætter pris på god kvalitet og autentiske oplevelser f.eks. når det gælder mad og vin. Taler vi om valg af hoteller så er livsnyderi for mig mest et spørgsmål om at bo på et hotel med sjæl. Uanset om livsnyderi for dig er et charmerende hotel eller måske et luksushotel, så er jeg sikker på du finder en rejser der opfylder dine ønsker og behov i vores udvalg.

Læs mere om alle de spændende rejser til Portugal

Tags fra artiklen
Mere fra Lars Henriksen

Portvin i Portugal

Port er en kraftig hedvin fra Douro-distriktet i det nordlige Portugal. Den...
Læs mere