Portugal har Europas bedste surfing

Surfer
Surfere fra hele verden tiltrækkes af de portugisiske bølger.

Windsurfing er en populær sport i Danmark, men “rigtig” surfing (altså uden sejl) har gennem mange år været så godt som ikke-eksisterende i Danmark, primært fordi vi kun ganske få steder har bølger, der indbyder til denne form for surfing. De senere år er interessen for surfing dog øget markant – sandsynligvis fordi mange danskere stifter bekendtskab med sporten i udlandet. Vil du surfe, er det oplagt at rejse til Portugal, hvor der er gode bølger året rundt.

Surfere Algarve
Algarve er et godt valg til en surfferie, uanset om du er øvet eller nybegynder.

Populære surfsteder i Portugal

På landets 1860 km lange kyststrækning finder du en perlerække af ”surfspots” i verdensklasse. Man kan surfe på hele Atlanterhavskysten, også på Algarve, hvor bølgerne dog er bedst på den vestlige side af kysten. De mest populære steder er dog strækningen fra Lissabon til Nazaré, hvor specielt Ericeira og Peniche udskiller sig fra de øvrige steder.

Ericeira bliver betragtet som et af Europas absolut bedste surfspots. Ericeira er en rigtig hyggelig lille fiskerby, der ligger cirka 45 km nord for Lissabon. Omkring Ericeira ligger der 5-6 spots i verdensklasse, herunder Ribeira d´Ilhas, Coxos, Foz do Lizandro og Praia Grande.

Surfferie i Ericeira – Europas eneste surf-reservat

Ligesom Ericeira er Peniche verdenskendt. Peniche er lidt mere ”Wild West”. Peniche som by har en del mere patina end Ericeira, er ikke særlig turistet og primært besøgt at surfere fra hele verden. Her finder man MASSER af surfcamps og skoler, og faktisk også surf spots af mere varierende sværhedsgrad. De fleste surfcamps ligger lidt uden for selve Peniche, nærmere betegnet på en lille “mini-odde” der hedder Baleal.

Turismo de Portugals præsenterer i videoen herunder landets surfmuligheder.

Surfing året rundt

Det er ingen overdrivelse, når det portugisiske turistkontor i video ovenfor praler af, at man kan surfe rundt i Portugal hele året. Blandt erfarne surfere er landet samtidig kendt for at være det sted i Europa, man har størst sikkerhed for at finde gode bølger – uanset sæson. Især når man medregner de portugisiske øgrupper Madeira og Azorerne, er der meget at vælge mellem.

Er det de største bølger, du er ude efter. Er det dog vinter- og efterårsmånederne, du skal sigte efter. Det er således ikke tilfældigt, at den professionelle konkurrence Rip Curl Pro Portugal afholdes i Peniche i midten af oktober. I foråret er der dog ofte også gode bølger og fint vejr, ligesom sommeren med sine mere blide bølger kan være en god sæson for begyndere.

Læs mere om rejser til Portugal med Escapeaway

 

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere