Portugisisk købmand med succes i Bruxelles

Købmandsbutik Porto
En typisk købmandsbutik i Porto. Foto: Jorge Franganillo, CC BY 2.0.

Mens det kniber med portugisiske købmænd i Danmark, er ”Casa Portuguesa” (Det Portugisiske hus) eller ”Mercearia do Senhor André” (Andrés købmand) efterhånden blevet en fast bestanddel af Bruxelles, og meget besøgt af både portugisere og et internationalt klientel.

Tyve års historie

Da ”Casa Portuguesa” åbnede i 1991 var ”Mariekiks nærmest det eneste portugisiske produkt, der kunne findes hos samtlige Bruxelles købmænd”, fortæller ejeren João André. Han har siden sørget for, at udsøgte og varierede portugisiske produkter fragtes de 2000 km fra Portugal til hans butik, som nu tilbyder omkring 2800 forskellige produkter. Butikken råder også over en kælder med 200 fristende vine.

Mange internationale stamkunder

Det brede sortiment af portugisiske produkter, som inkluderer udsøgte oste, kød og kager, er grunden til at hans købmandsbutik i dag anbefales af kunderne i Bruxelles. Ved konsekvent at føre et sortiment med portugisiske produkter af høj kvalitet har ”Casa Portuguesa”’s stamkunder udvidet sig fra den arbejdende klasse til at inkludere en bred gruppe af Europa-Parlamentets medlemmer, samt andre grupper, der har en større købekraft. Og det er João André meget stolt over. Han tilføjer, at over halvdelen af kunderne ikke er portugisere.

Udover stamkunderne der i mange år er kommet langt fra for at købe hr. André’s portugisiske delikatesser og specialiteter, er mange blevet ”husets venner”. For der er altid tid for at nyde en kop espresso og få en snak i godt selskab med den glade og stolte ejer i butikkens hyggelige omgivelser. Udover selve butikken arrangerer Casa Portuguesa også catering til fester og receptioner med udelukkende portugisiske retter.

Du finder Casa Portuguesa på Rue Van Campenhout nr. 98 i Bruxelles. Se eventuelt mere information på butikkens egen hjemmeside.

Madeira marked
Grøntmarked i Funchal på Madeira.

Oplev hyggelige købmandsbutikker i Portugal

På trods af at mange mindre købmandsbutikker de sidste 25 år har mistet kunder til de store indkøbscentre, og har måtte dreje nøglen om, har man de sidste tre til fire år set en ”genfødsel” af mindre hyggelige købmandsbutikker i Portugal. Portugisere foretrækker livskvalitet og fritid sammen frem for at bruge mange timer i indkøbscentre og kæmpestore supermarkeder. Hos købmændene køber man friske råvarer og i mindre mængder ad gangen, og der er en afslappet atmosfære, hvor man hilser på ejeren og får en sludder, mens man handler. Når man rejser til Portugal, kan det bestemt også anbefales at besøge et portugisisk grøn- eller fisketorv.

Velkommen til Escapeaway 

Hos os kan du skræddersy din rejse præcis som det passer dig, enten med direkte fly eller med mellemlanding. Du kan dertil vælge blandt vores nøje udvalgte hoteller.
Pssst…. gå ikke glip af et kig på vores unikke Hideaways-hoteller
Vi anbefaler også at du lejer en bil, for at få de bedste muligheder for at opleve området, du rejser til.
Ønsker du at få ferietips, gode tilbud og meget mere spændende rejseinspiration?  Klik her og tilmeld dig vores nyhedsbrev.
>>> Læs mere om vores Hideaways-hoteller
>>> Læs mere om Escapeaway
>>> Læs mere om Portugal

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere