Portugisisk strand har verdensrekord i Blå Flag

Praia de Mira
Praia de Mira er kendt for sit fine, bløde sand og fiskerstemning. Foto: Oleg, Creative Commons.

Praia de Mira i Midtportugal er unik. 30 år i træk er stranden blevet tildelt den internationale miljø-udmærkelse Blå Flag, hvilket er ny verdensrekord.

Garanti for strand af høj kvalitet

Når en strand som Praia de Mira (Centro) får tildelt det Blå Flag, er det et signal til dig om, at du her finder en strand, som lever op til en række kvalitetskriterier.

Praia de Mira som ligger omtrent midtvejs mellem Figueira da Foz og havnebyen Aveiro fik for første gang det Blå Flag i 1987. Lige siden har strandens gæster kunne nyde godt af den hvide, kilometerlange og brede sandstrand i sikker forvisning om, at miljømærkningsordningens krav til blandt andet vandkvalitet, udenomsfaciliteter og badesikkerhed er opfyldt.

Udover de almindelige starndgæster som nyder godt af de gode plads på den lange og brede strand, tiltrækker Atlanterhavets bølger her også ofte surfere. Bag klitterne byder Barrinha-lagunen ligeledes på gode betingelser for at sejle og windsurfe.

Det er nemt at finde en plads til sit badehåndklæde ned på sandet mellem de farve rige Xavegas (lokale fiskebåde), som er trukket op på stranden. Hvis du trænger til en forfriskning, kan du gå den korte tur op til strandvejen, hvor der bag det lille kapel, ligger flere caféer.

Verdensrekorden i Blå Flag har man markeret ved opførslen af et monument og flagning med de 30 blå flag, som stranden har fået i løbet af årene.

Rekord mange strande med Blå Flag i Portugal

Praia da Marinha er dog bare én af over 300 strande i Portugal, som kan hejse det eftertragtede flag, hvilket ligeledes er ny rekord for landet. Dermed indtager Portugal pt. en flot 6. plads på listen over lande i hele verden med flest Blå Flag. Danmark følger efter på 7. pladsen.

Du kan se den komplette liste på: www.blueflag.global

De mange dejlige strande gør Portugal til et oplagt mål for en badeferie. Ikke mindst fordi der er gode muligheder for at kombinere de afslappende dage ved vandet med spændende udflugter ind i baglandet.

Guide til Portugals bedste strande

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Mikkel H.

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere