Prøv kræfter med canyoning på Madeira

Canyoning Madeira
Canyoning Madeira. Foto-kredit: Roberto Lumbreras. Oploadet under licensen CC BY-SA 2.0

Madeira byder på masser af muligheder for at prøve kræfter med sportsgrenen Canyoning, hvor du mærker adrenalinsuset og ser øens natur fra en ny side.

Aktiv ferie med våddragt og hjelm

En aktiv ferie på Madeira er for mange ensbetydende med smukke vandreture langs de berømte levadaer, som med rette længe har været en af øens største attraktioner. Men har du lyst til at presse dig selv lidt mere og mærke adrenalinen pumpe rundt i kroppen, er der i dag også gode muligheder for at give sig i kast med mere actionprægede aktiviteter – heriblandt Canyoning.

Canyoning går kort fortalt ud på, at du iført våddragt, seletøj og sikkerhedshjelm følger vandets vej ned gennem stejle kløfter og dale. Du skal derfor skiftevis rapelle, kure, springe og svømme for at overvinde terrænet og ikke mindst dig selv. Det kan umiddelbart lyde som en ekstremsport, men på et guidet tur kan alle med normal kondition som regel være med.

Oplev det vilde Madeira

En tur ned langs (og i) øens mange vandløb, er en chance for at opleve noget af Madeiras mest uberørte og vilde natur. Madeira er da også på få år blevet et yndet rejsemål for canyoning-entusiaster fra hele verden, og der afholdes årligt et internationalt træf, RIC Madeira. I videoen herunder kan du se optagelser fra træffet i 2013 og få et indtryk af de mange muligheder for at dyrke denne sjove sportsgren på Madeira.

Husk at canyoning kan være et risikabelt foretagende, særligt hvis man er uerfaren eller ikke kender de lokale forhold. Det kan derfor kraftigt anbefales at tage med på en af de guidede ture, der arrangeres af lokale firmaer på Madeira.

Det lokale turistbureau anbefaler følgende lokaliteter i forbindelse med canyoning: Ribeiro Frio, Ribeira das Cales, Ribeira da Pedra Branca, Ribeira da Hortelã, Ribeira do Passo og Ribeira do Inferno.

Se alle rejser til Madeira med Escapeaway her.

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere