Ravello på Amalfikysten – musikkens by

Ravello
Musik og udsikter er i verdensklasse i Ravello. Foto: Leandro Neumann Ciuffo. CC BY 2.0

Den lille bjergby Ravello på Amalfikysten er kendt i hele Italien som Musikkens by. Byen fik sit tilnavn i slutningen af 90´erne takket være de mange koncerter, som finder sted her året rundt. Byen har en lang historie som en yndling blandt en række store komponisters og musikere.

En af de første store musikalske personligheder, der besøgte byen, var komponisten Richard Wagner. Han kom ridende til Ravello på æsel i 1880 og fandt inspiration til 2. akt af operaen Parsifali i Villa Rufolo’s smukke have med den betagende udsigt.

Villa Rufolo
Få scener kan konkurrere med udsigten fra Villa Rufolo. Foto: David van der Mark, CC BY-SA 2.0.

Villa Rufolo

Siden har Ravello genlydt af musik, og de fleste koncerter bliver afholdt i selve Villa Rufolo, enten udendørs i haven, eller i villaens koncertsal. Wagner har lagt navn til den årlige Wagner-festival med internationale orkestre og solister, som finder sted i højsommeren på en specialbygget scene, som nærmest svæver ud over bjergsiden. For år tilbage havde repertoiret ofte relation til Wagner, og en af de helt store begivenheder var opførelsen af netop operaen Parsifal med Placido Domingo i titelpartiet.

Arrangørerne har dog siden fundet ud af, at Wagner tilsyneladende ikke har tilstrækkelig tiltrækningskraft til at fylde en hel måneds koncerter, så nu er der også meget andet på programmet, og ikke nødvendigvis musik.

Ravello Campania Italien
Selv hvis du ikke kan time dit besøg med en koncert, er Ravello en af de mest charmerende byer på Amalfikysten.

Klassiske koncerter året rundt

Resten af året er der også klassiske koncerter i Ravello – men dog i lidt mere beskeden målestok. Disse koncerter finder sted i Villa Rufolo 3 gange om ugen, og her er det ofte italienske musikere, der kommer rejsende til fra hele landet. Der er pianister, duo´er, trio´er, kvartetter og kvintetter – og repertoiret spænder fra de store internationale komponister, til nogle af de lidt mere ukendte italienske komponister. Niveauet er højt, selv om det ikke hver gang når internationale højder, men det er altid en dejlig oplevelse at gå til koncert i Ravello.

Du kan se programmet for kommende koncerter på Villa Ravello’s egen hjemmeside

Ravello udsigt
Hideaways har håndplukket de bedste hoteller og ferieboliger på Amalfikysten. Foto: Leandro Neumann Ciuffo, CC BY 2.0.

Ferieboliger på Amalfikysten

Udvalget af ferieboliger er stort langs hele Amalfikysten – ikke mindst hvis baglandet lige bag kyststrækningen regnes med. Så uanset, hvilken form for feriebolig du er på udkig efter – hotel, ferielejlighed, boutique-hotel eller måske et agriturismo – finder du helt sikkert noget her hos Hideaways, der passer lige til dig.

Læs mere om udvalget af ferieboliger på Amalfikysten

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere