Rejs foråret i møde på Algarvekysten

Algarvekysten
Algarvekysten er allerede et lunt sted at tage på ferie om foråret...

Algarvekysten er Portugals mest populære rejsemål, og den solbeskinnede kyst kan med fordel besøges året rundt. Selv om vinteren er du sikker på at komme hjem med lidt kulør, hvis du har holdt ferie på Algarvekysten. Foråret er dog det allerbedste tidspunkt at nyde såvel Algarvekysten som resten af Portugal. Det bliver allerede lunt i marts, men solen er ikke så brændende som om sommeren.

Den skønne kyst mod syd

Algarve ligger i den sydligste del af Portugal. Kysten har ikke bare et usædvanligt lækkert, lunt og tørt klima – den er også billedskøn: Bjerge mod nord, havet mod syd og vest og Guadianafloden mod øst omgiver den populære kyst, hvor befolkningstallet stiger fra 350.000 til op mod en million i turistsæsonen.

Det er ikke mærkeligt, at turisterne elsker Algarvekysten, og at lokalbefolkningen er stolte af området. De 150 kilometer udsøgt kystlinje byder på alt fra fine sandstrande hyggeligt placeret mellem sandbanker og klipper, over glamourøse og elegante marinaer med fantastiske shopping- og underholdningsmuligheder, til nogle af Europas bedste golfresorter.

Algarve
Der er fantastiske strande på Algarvekysten…

Algarve er en af golffansenes foretrukne destinationer, hvor såvel nybegyndere som garvede golfspillere kan få uger til at gå med den hæderkronede udendørssport, ofte i kombination med afslapning og solferie.

Charmerende fiskerlandsbyer

De fleste turistresorter på Algarve har tidligere været små fiskerlandsbyer, og dem er der stadigvæk en del tilbage af.

At udforske disse gamle, charmerende fiskerlandsbyer langs kysten er en vidunderlig oplevelse. De er præget af de typisk sydeuropæiske smalle gader, husene er hvidkalkede og skorstenene inspireret af mauernes (arabernes) eksotiske arkitektur.

Den lokale befolkning er venlig og imødekommende, og byerne oser af historie, med deres gamle kirker og forter, og mure under stejle klipper med fabelagtig havudsigt.

Fiskerlandsby på Algarvekysten
Én af de smukke fiskerlandsbyer på Algarvekysten

Eller hvorfor ikke tage en sejltur nedad Guadianafloden, hvor du kan finde vigtige lokale naturreservater og beskyttede områder?

Maden er heller ikke at kimse ad: Friske, grillede fisk og friske veltilberedte skalddyr sender dufte ud fra de mange hyggelige restauranter, hvor man kan spise udendørs året rundt.

Se alle rejser til Algarvekysten med Escapeaway her.

Tags fra artiklen
,
Mere fra Lars Henriksen

Barcelona sætter loft for turismen

Barcelona er én af Europas mest besøgte storbyer, men turismen er ifølge...
Læs mere