Rejs med Hideaways til skønne gemmesteder ved Gardasøen

Når du rejser til Gardasøen, vil du opleve, at det er en fryd at udforske søens omgivelser - og for eksempel holde picnic med udsigt over bjergene. Foto: Hideaways
Når du rejser til Gardasøen, vil du opleve, at det er en fryd at udforske søens omgivelser - og for eksempel holde picnic med udsigt over bjergene. Foto: Hideaways

Hideaways kan nu byde velkommen i vores lækre, håndplukkede ferieboliger ved Gardasøen. Det har vi glædet os til længe, for Gardasøen er noget særligt. Det er ikke uden grund, at den billedskønne sø er en af Italiens mest attraktive rejsedestinationer. Flere af mine kollegaer har besøgt den talrige gange – og de har altid lyst til at komme tilbage igen!

Søen er Italiens største – og mange mener, den også er den smukkeste. Det kan man godt fristes til at give dem ret i, når man på sin første feriedag står på sin terrasse og indtager det betagende syn af søen og dens omgivelser. Ferie ved Gardasøen er ferie for hele familien, men også en parferie vil du elske at holde på dette romantiske sted.

Læs mere om rejser til Gardasøen med Hideaways

Alle billeder nedenfor tilhører Hideaways.

Rejs til Gardasøen og oplev blandt andet denne smukke udsigt over badebyen Limone sul Garda. Foto: Hideaways

Foto: Kan en ferie i disse omgivelser blive andet end god – hvad end der er lagt op til romantisk tosomhed eller familiehygge? Her ser du smukke Limone sul Garda, hvor der er gode badestrande.

Rundt om søen er der et meget varieret og spændende landskab, der indbyder til vandreture, køreture og cykling. At kombinere oplevelsen af den meditative ro, du finder visse steder ved søbredden, med aktiv ferie i form af for eksempel vandreture, er en fantastisk måde at koble af fra hverdagen på.

En rejse til Gardasøen lægger op til at nyde omgivelserne – og duftene

Bjergskråningerne, der omgiver søen, er bestrøet med små, pittoreske badebyer, som har tiltrukket rejsende i århundreder. Helt fra den romerske oldtidsdigter Catuls tid har blandt andet den charmerende by Sirmione været højt elsket af feriegæster fra nær og fjern.

I Sirmione kan du besøge den berømte seværdighed ”Catuls grotter”, som i virkeligheden slet ikke er grotter, men en udsøgt, romersk villa. Da man til at begynde med udgravede villaen, troede man, at man havde fundet grotter – deraf navnet.

På din rejse til Gardasøen kan du se Catuls grotter i Sirmione. De er i virkeligheden en enestående romersk villa. Foto: Hideaways

Foto: En så enestående placering ved søbredden nyder disse ruiner af en storslået romersk villa. Besøg dem i Sirmione på din ferie. Stedet hedder “Catuls grotter”, opkaldt efter den romerske digter Catul, der havde stor kærlighed til Gardasøen. Da man i første omgang fandt ruinerne, var man af den fejlopfattelse, at det var grotter, man havde fundet.

Mange af byerne omkring Gardasøen er, udover deres skønhed, kendt for en særlig rig flora. Duften af blomster og citrustræer i dine næsebor vil være et af dine sødeste minder fra din ferie ved Gardasøen. Mange af byerne rundt om søen – herunder Sirmione – har guddommeligt smukke haver, du kan gå tur i.

De enestående vindforhold indbyder til sejlads

Selve søen, der måler hele 50 km i længden, og på sit dybeste sted er 346 meter fra overflade til bund, er som skabt til sejlsport og vindsurfing. Det skyldes de to vinde, der konstant blæser henover vandet: Ora’en, som fejer henover søen fra syd til nord, og Pelér’en, der blæser fra nord til syd. Det er en fryd at betragte sejlsportsfolket og surferfolket, der altid har travlt på søen.

En kølende svømmetur lokker på en varm dag, og naturligvis skal du ud at sejle på søen. Hvis du ikke er til sejlsport, er der flere muligheder for at sejle med færge – både for ture med de hurtige catamaraner og i mere adstadigt tempo, hvor du kan tage dig god tid til at nyde de fantastiske udsigter.

Oplev naturskønne Riva og historiske Sirmione på din ferie

Du kan besøge og bo i en række smukke og hyggelige badebyer hele vejen rundt om søen. Hos Hideaways samarbejder vi med atmosfære-fyldte og personlige hoteller i blandt andet Riva del Garda i det bjergrige nord og Sirmione i det bakkede syd.

Så kan man ikke holde ferie et smukkere sted. Riva del Garda ligger ved Gardasøens nordlige del. Foto: Hideaways

Foto: Så bliver det ikke smukkere. Hold ferie i magiske omgivelser i Riva del Garda, som er omkranset af bjerge. Her vil du næppe blive træt af udsigten.

Riva del Garda er Gardasøens nordligst beliggende by. Den dramatiske naturskønhed, der omgiver byen, vil tage vejret fra dig. Hvis du kan løsrive dit blik fra Dolomitterne, der synes at komme væltende ned over dig, er her også historiske seværdigheder at opleve – eksempelvis Torre Apponale, et højt klokketårn fra 1200-tallet. Tårnet troner selvsikkert på Piazza III Novembre, som udgør byens travle og hyggelige hjerte.

Riva har de perfekte vindforhold, hvis du skulle have lyst til at prøve vindsurfing.

 

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Camilla Kill

Smag på Siciliens sorte svin på ferien

“Heste, grise, køer og får” er måske ikke det første, der dukker...
Læs mere