Rejs til Normandiet og oplev arven fra vikingerne

Rouen Frankrig
Aftenstemning i den charmerende regionale hovedstad, Rouen. Foto: Roger Blackwell, CC BY 2.0.

Normandiet er den eneste region i Frankrig, der kender sin nøjagtige fødselsdato. Og den fødselsdato har meget med skandinaviske vikinger at gøre. Det kan du læse mere om i dette indlæg, ja, og naturligvis endnu bedre selv opleve hvilken indflydelse vikingerne har haft på Normandiet ved selv at besøge området på din næste rejse.

Stolte af arven fra vikingerne

De færreste danskere er klar over, hvor stolte folk i Normandiet er over den del af deres historie, der knytter dem tæt til vikingerne. Men rejs for eksempel en tur til den lille, idylliske landsby Saint-Clair-sur-Epte og se det med egne øjne.

Her er arven fra vikingerne ikke til at tage fejl af i den lille kirke Saint Clair: Et gammelt glasmaleri viser den franske konge, Charles og vikingekongen Rollo, som i år 911 færddiggør den traktat, der blev fødslen af Normandiet. Når lyset falder ind igennem kirkens farvede vinduer oplyser det de to mænds tøj, som de står under deres hæres vagtsomme blik og skaber fransk historie.

Til september fejrer hele Normandiet denne begivenhed med en storslået festival under navnet “Tillykke, Normandiet”. Programmet inkluderer næsten alt, hvad hjertet kan begære: Koncerter, farverige middelaldermarkeder, udstillinger og lyd- og lysshow. Der vil i løbet af måneden være oplevelser at finde i alle regionens større byer, men den føromtalte lille landsby med det bemærkelsesværdige kirkemaleri, Saint-Clair-sur-Epte, går heller ikke ram forbi:

Nogle af de mange legender, der går om vikingekongen Rollo, illustreres på et nyt 21 meter langt tapet i byen Bayeux, som er designet af et hold af eksperter fra forskellige fag. Eksperterne har føjet de 21 meter tapet til det berømte, gamle 70 meter lange kunst-tapet i Bayeux, der viser William Erobrerens overtagelse af England i 1066. William Erobreren var en direkte efterkommer af Rollo, og gik i hans fodspor politisk og militært.

Det 21 meter lange tapet går på udstilling Normandiet rundt, og skulle man få lyst til at kombinere studiet af fransk historie med en tur på landet – og det indbyder det fantastisk smukke, bakkede og skovklædte landskab i Normandiet i høj grad til – kan tapetet studeres og beundres i Saint-Clair-sur-Epte fra d. 9. til d. 11. september i år.

Historie og middelalderretter i Rouen

Herefter kan rejsen eventuelt fortsætte forbi den charmerende og historiemættede regionale hovedstad, Rouen, hvor man i august og september kan fornøje ganen med middelalderretter såsom kanin- og kyllingetærter med dadler og blommer. De tusind år gamle opskrifter serveres rundt omkring i byen indtil d. 20. september.

Og når man nu er i Rouen, skulle det bare mangle, at man besøger byens berømte katedral. Her blev Rollo lagt til evig hvile i 931, men den gamle konge er ikke glemt i vore dages Normandiet.

Escapeaway er specialister i rejser til Frankrig

Hos Escapeaway finder du et bredt udvalg af rejser til Frankrig og naturligvis også til destinationer i regionen Normandiet. Få mere inspiration til din rejse i andre indlæg her på bloggen eller læs mere om rejser til Normadiet.

 

Velkommen til Escapeaway 

Hos os kan du skræddersy din rejse præcis som det passer dig, enten med direkte fly eller med mellemlanding. Du kan dertil vælge blandt vores nøje udvalgte hoteller.

Pssst…. gå ikke glip af et kig på vores unikke Hideaways-hoteller

Vi anbefaler også at du lejer en bil, for at få de bedste muligheder for at opleve området, du rejser til.

 

Ønsker du at få ferietips, gode tilbud og meget mere spændende rejseinspiration?  Klik her og tilmeld dig vores nyhedsbrev.

>>> Læs mere om vores Hideaways-hoteller

>>> Læs mere om Escapeaway

>>> Læs mere om Frankrig

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere