Rejs tilbage i tiden i Sydfrankrig

Dordogne i Frankrig
Dordogne er opkaldt efter floden. Foto: Pass Horizon - Unsplash

Nogenlunde midtvejs mellem Loiredalen og Pyrenæerne i det sydvestlige Frankrig ligger en lidt overset, men utroligt charmerende region, Dordogne. Her smelter historie, natur og kulinariske oplevelser sammen på forbilledlig vis. Vil du give dig selv en uforglemmelig ferie i Frankrig, vil Dordogne-område ikke skuffe.

Læs med her og få mine tips til en rejse fyldt med spændende oplevelser og opdagelser i dette fortryllende hjørne af Frankrig.

Middelalderbyer og betagende natur

I Dordogne kan du fordybe dig i alt fra stemningsfulde middelalderbyer og slotte til betagende kunst og traditioner. Udover områdets fascinerende fortid kan du glæde dig til at nyde naturen på rejsen til Frankrig. Ganske vist har regionen ikke en kyst, men her er til gengæld så meget andet.

Det omfatter de frodige dale omkring den maleriske Dordogne-flod, men også bølgende bakker og skovklædte områder. De indbyder til en bred vifte af udendørsaktiviteter, herunder vandreture, cykling og kanosejlads, der giver dig mulighed for at fordybe dig i den betagende natur i dit eget tempo.

Foto: Edward Crompton, CC BY-SA 2.0

Middelalderbyerne er et lige så stort højdepunkt på en rejse til Dordogne-området. Sarlat-la-Canéda, Rocamadour og Beynac-et-Cazenac er bare nogle af områdets byer, der vil fortrylle dig med deres historiske atmosfære og betagende arkitektur. Udforsk deres smalle gader, beundr de imponerende borgkomplekser og lad dig opsluge af middelalderstemningen.

Det er ikke kun i byerne, at du vil mærke historiens vingesus. Det sydlige Frankrig – og ikke mindst Dordogne – er faktisk også kendt som et af verdens mest interessante områder at udforske den ældste oldtid i. Netop denne del af landet tiltrækker derfor mange arkæologisk interesserede rejsende. En ferie her kan da også i høj grad være både lærerig og afslappende.

Foto: Zaloa Etxaniz, CC BY-SA 2.0

Hulerne ved Dordogne

Den franske by Dordogne er et godt udgangspunkt for en rejse mange titusinder år tilbage i tiden. Normalt har man en guide med i hulerne. Ofte en arkæolog – i hvert fald en person med stor viden om huler og forhistorien i Europa.

Mest berømt af hulerne i Dordogne er nok Lascaux, 2 kilometer sydøst for byen Montignac, som har nogle meget farverige og detaljerede hulemalerier fra stenalderen. Malerierne er over 17.000 år gamle og giver et helt enestående tilbageblik til en tid, hvor menneskelivet var noget anderledes end i dag. De fleste malerier forestiller de større dyr, som mennesket på den tid sandsynligvis har jagtet.

Lascaux som blev opdaget af en gruppe drenge i 1940, er i dag optaget på UNESCO’s verdensarvsliste. Selve hulen er ikke åben for offentligheden for at beskytte de sårbare hulemalerier. Men man har lavet et spændende besøgscenter med en rekonstruktion, der er en spændende oplevelse for hele familien.

Omkring en halv times kørsel derfra, kan du i hulen Font de Gaume også se interessante hulemalerier. Besøgsantallet er meget begrænset af hensyn til bevarelse. Men møder du tidligt op, kan du være heldig at få en billet. Grotte de Rouffignac er mere tilgængelig, men ikke mindre imponerende med sine mere end 250 hulemalerier. Her lukkes der flere besøgende ind, men du kan alligevel med fordel møde op først på dagen.

Det sydlige Frankrig er i det hele taget rigt på grotter og kløfter og fascinerende natur. Men hvorfor det netop er her, man finder nogle af de allertidligste kulturspor i Europa, er stadig langt hen ad vejen et ubesvaret spørgsmål.

Det er i Dordogne, at du kan besøge en af Frankrigs smukkeste landsbyer, La Roque-Gageac. Foto: Martin Thomas, CC BY 2.0

Forkæl dine smagsløg

Når du har fået nok af huler og stenalderkunst, er der masser af andre seværdigheder i området. Mest nævneværdigt flotte slotte, middelalderbyer, skøn natur og god fransk bondekost.

En rejse til Frankrig er naturligvis ikke fuldendt uden at smage på den kulinariske rigdom, som landet har at byde på. Dordogne er ingen undtagelse. Her er Foie gras, trøfler, valnødder, vin og oste er blot nogle af de lækkerier, du kan forkæle dine smagsløg med.

På en rejse til denne del af Frankrig kan jeg varmt anbefales dig at opsøge de lokale markeder og små traditionelle restauranter, hvor autentiske retter og produkter fra regionen præsenteres i al deres herlighed. Omkring halvanden times kørsel fra Bordeaux kan du for eksempel opleve det store marked i Sainte-Foy-la-Grande, der af kendere betragtes som et af de bedste gårdsalgsmarkeder i regionen.

Rejse til Frankrig med håndplukkede hoteller

Hos Escapeaway er vi specialister i rejser til Frankrig. Her har vi mange års erfaring i at håndplukke hoteller med gode anmeldelser, der kan danne den perfekte ramme om din ferie.

Vil du udforske Dordogne, kan du for eksempel bo i den lille landsby Tuilières, som ligger nær Dogdogne-floden og vinbyen Bergerac. Du kan bestille din rejse hos os, hvor du blot booker dit hotel. I vores søgemaskine er det dog også nemt at finde de billigste flybilletter, hvis du ikke vil køre hele vejen til Frankrig.

>> Se alle rejser til Frankrig med Escapeaway

 

Velkommen til Escapeaway 

Hos os kan du skræddersy din rejse præcis som det passer dig, enten med direkte fly eller med mellemlanding. Du kan dertil vælge blandt vores nøje udvalgte hoteller.

Pssst…. gå ikke glip af et kig på vores unikke Hideaways-hoteller

Vi anbefaler også at du lejer en bil, for at få de bedste muligheder for at opleve området, du rejser til.

 

Ønsker du at få ferietips, gode tilbud og meget mere spændende rejseinspiration?  Klik her og tilmeld dig vores nyhedsbrev.

>>> Læs mere om vores Hideaways-hoteller

>>> Læs mere om Escapeaway

>>> Læs mere om Frankrig

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere