Rejse langs Lissabonkysten med Wonderful Wine

Lissabonkysten
Lissabonkysten byder på spektakulære strande

Jeg blev anbefalet af Wonderful Wine at rejse langs Europas vestligste kyst. Wonderful Wines guide havde en stor viden om Lissabonkysten og gav os en meget personlig rejse og en uforglemmelig oplevelse!

Deres service er god og pålidelig; de hentede os på vores hotel, som vi brugte som base, og kørte os tilbage dertil efter en fantastisk oplevelse.

Jeg havde allerede hørt tale om Lissabonkysten, dette fantastiske landskab med de smukke strande – og også en del om Sintra. Men som dagen gik, indså jeg, at dette område af Portugal har meget mere at byde på, end jeg indtil da havde været klar over.

UNESCO-byen Sintra

Vores dag begyndte i Sintra; en af de mest charmerende byer, jeg nogensinde har oplevet, og som desuden er en del af UNESCO´s verdensarvsliste. Sintra har sit helt eget liv – og jeg kan let forstå, hvorfor Portugals kongelige familie i flere hundrede år valgte at have sommerresidens her.

På bjergets top, omkranset af tåge og mystik, fik jeg øje på slottet, Palacio da Pena; et romantisk 1800-tals palads, som kongen lod bygge til sin dronning som et tegn på sin kærlighed, hvilket endnu i dag berører de gæster, som besøger dette uforglemmelige sted.

Paladset i Sintra
Paladset i Sintra med en fantastisk udsigt over det omgivende landskab
Vinby på Lissabonkysten
En lille charmerende vinby på Lissabonkysten
Lissabonkysten - Vin
Der smages på vin på en lokal Winery Boutique, kun 20 minutter fra Sintra.

Efter vores besøg på paladset havde vi brug for at genvinde kræfterne og i byen Sintra findes det rette sted for dette – Casa Periquita, som er et gammelt bageri, der er kendt for sine ”Quesijadas de Sintra”; en lille, lækker velsmagende kage lavet af frisk ost, sukker, æg og kanel.

Sintra var en god oplevelse, men nu var det på høje tid at udforske Lissabons vinregion og smage på dens fantastiske vine. Vi tog til en lille by, beliggende kun 20 minuter fra Sintra, for at besøge en ”Winery Boutique”, drevet af en familie med virkelig passion for sine vine og lokalområdet. Her strækker oplevelsen sig langt hinsides  vingården til naturen omkring den lille by, lokalbefolkningens liv, markens grøde…det er svært ikke at blive fuldkommen forelsket i alt dette! Her fandt jeg virkelig den sande portugisiske sjæl eller ”alma”…

Cabo da Roca og Lissabon

Vi havde endnu nogle timer tilbage inden solnedgang og jeg så med spænding frem til at udforske Lissabonkysten og især Cabo da Roca (der er det kontinentale Europas vestligste punkt). Da vi kom frem, var det helt vidunderligt at føle den friske brise fra Atlanterhavet mod ansigtet og nyde den dramatiske udsigt til klipperne og det uendelige hav.

Cabo da Roca
Cabo da Roca, som er kendt for at være det vestligste punkt på Europas fastland
Lissabon
Lissabon med udsigt till Tejo-floden og byens berømte slot Castelo de São Jorge
Pastel de nata
De berømte Pastel de nata, som du kan smage på, når du er på Lissabonkysten

Efter Cabo da Roca fulgte vi kystvejen langs stranden og passerede Praia do Guincho; et sandt mekka for surfere, og jeg kan ikke forestille mig et bedre sted at se solnedgangen.

Vi var ikke klar til at sige farvel til havet endnu, så på vej tilbage til Lissabon fulgte vi kystvejen eller “Estrada Marginal”. Vores dag sluttede med at vi kørte gennem et fantastisk landskab undervejs, og med Lissabon glimtende i horisonten, mens vi kunne øjne den sydlige del af floden Tejo. Jeg ville gerne have besøgt Tejo-flodens sydlige flodbred. Det er så tæt på Lissabon og synes så interessant. Men så ved jeg, hvor turen skal gå hen næste gang.

Læs mere om Wonderful Wine her.

Se alle rejser til Lissabonkysten med Hideaways her.

Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere