Rejse med barn i Thailand

Marcus og hans familie på vej til havs på øen Koh Samet
Marcus og hans familie på vej til havs på øen Koh Samet

Mange småbørnsforældre gør sig ofte en del overvejelser om deres ferieplaner. Hvilken destination er interessant, og hvad er drømmedestinationen? Er der børnevenligt? Får både børn og voksne noget ud af ferien? Et andet stort spørgsmål er, om du virkelig tør rejse uden for Europas grænser med små børn. I dette blogindlæg vil jeg fortælle om mine gode oplevelser, da min kone og jeg tilbragte en ferie i Thailand med vores et år gamle søn.

Drømmen om Thailand

Allerede omkring den periode, da vores søn var nyfødt, begyndte vi i familien at tale om en vintertur over nytår til Thailand. Ud over vores familie på tre ville min bror og hans kæreste, samt vores mor ledsage os. Vi havde tidligere været i Thailand, men det var for lidt over ti år siden. Vi havde stadig gode minder om de venlige mennesker og deres høje serviceniveau. Derudover vidste vi, at de fleste hoteller i Thailand er yderst børne- og familievenlige. For at undgå to flyvninger – og indenrigsflyvninger – faldt valget på den lille ø Koh Samet.

Strand vid Ao Prao Resort på Koh Samet
Strand ved Ao Prao Resort på Koh Samet
Koh Samet
Atmosfæren og det lokale præg gør, at Koh Samet adskiller sig fra flere af de mere turistprægede destinationer i Thailand

Vi bestilte vores fly i vældig god tid (direkte fly fra København til Bangkok med Thai Air) allerede i juni året inden. Hotellet på Koh Samet og afslutningsvist i Bangkok bestilte vi ca. et halvt år inden afrejse.

Vellykket flyrejse og sikker transfer

Flyrejsen med Thai Air oversteg forventningerne, og den lille sov trygt i vores arme meget af turen, mens vi sad på gode pladser med ekstra benplads. Dette gav også ekstra plads til Theo til at bevæge sig på, når han var vågen. Koh Samet ligger kun i ca. 2,5 timers afstand fra Bangkok Lufthavn med privat transfer og en kortere sejltur fra fastlandet til øen.

Bangkok på kvällarna
Flyrejsen gik til Bangkok

Theo sad i en tilpasset babystol i bilen, hvor føreren kontrollerede, at Theo sad sikkert før afrejse. Dette føltes både sikkert og professionelt. Efter turen i bil ventede der ca. 15 minutters tur i båd ud til øen, hvor vi alle – inklusiv Theo  – havde redningsveste på. Sikkert og trygt hele vejen.

Koh Samet var perfekt

Koh Samet som destination for os som en børnefamilie var helt perfekt og vidunderlig. En lille, eksotisk og fredelig ø, hvor vi alle trivedes som fisk i vandet. Vi delte os op så vi boede på to hoteller ved siden af hinanden på den smukke strand, Ao Prao Beach. Min familie – foruden min bror og hans kæreste – boede på det skønne Lima Coco Resort, hvor der var en dejlig blanding af par og børne-familier.

Solstolar och havsutsikt vid Lima Coco Resort
Solstole og havudsigt på Lima Coco Resort
Ao Prao Resort i skön harmoni med den gröna tropiska djungeln
Ao Prao Resort i skøn harmoni med den grønne tropiske jungel

Min mor boede på Ao Prao Resort, hvor flertallet af gæsterne var par. Vi var i stand til at bevæge os frit på begge hoteller og benytte os af pools og restauranter på begge hoteller, hvilket var en fordel.

Husk UV-dragt til småbørn

Solens stråler er betydeligt stærkere i Thailand end vi er vant til i Danmark og Europa. Derfor gav vi Theo en UV-dragt på, når han badede og var ude i solen på stranden og ved poolen. Vi supplerede med solcreme med høj UV-beskyttelse, som vi købte på apoteket før afrejse.

Säkert badande med UV-dräkt på Koh Samet
Sikkert badende med UV-dragt på Koh Samet

Dette tillod os at slappe af uden konstant at skulle bekymre os om solens stærke stråler. Theo badede lystigt i både havet og poolen og elskede virkelig det skønne klima.

…og myggenet

Myg i Thailand og andre dele af Asien kan være en udfordring, hvis du ikke beskytter dig selv. Vi havde købt både en myggestift, et børnetilpasset mygge-middel til babyer og et myggenet til Theos vogn, så han kunne sove sikkert om aftenen, når vi spiste aftensmad. Udover mygge-middel er der også en jungleolie, der yder en effektiv beskyttelse mod myg, flåter og kvægmyg.

"Happy family" på Koh Samet
“Happy family” på Koh Samet

Denne olie bør dog ikke anvendes til børn under 3 år. På trods af al verdens beskyttelse er der selvfølgelig ingen garanti for, at du og dine børn bliver fri for myggebid, og det blev vi heller ikke. Både vi voksne og Theo fik myggebid. For at være på den sikre side gik vi til et apotek i Bangkok, hvor vi afsluttede vores ferie. Her købte vi en god salve, der hurtigt dæmpede effekten af Theos myggebid. Men vi mærkede aldrig på ham, at han var generet af dem, hvilket var skønt.

Tag med familien til Thailand!

Vores erfaring med at rejse med småbørn i Thailand er kun positiv. Vi er så glade for, at vi tog afsted på rejsen og ikke mindst for det yderst hjælpsomme personale, som gjorde vores tur uforglemmelig. Et godt eksempel på denne hjælpsomhed var en aften, da hele familien tog på en lidt finere restaurant for at indtage en middag. Theo, som faldt i søvn næsten hver aften i sin vogn, når vi spiste aftensmad, kunne ikke finde ro. Da jeg begyndte at gynge vognen, kom bestyreren hurtigt til og sagde, at jeg skulle sætte mig ned og nyde middagen. Han tilkaldte en af sine medarbejdere, som sørgede for at Theo kom til at sove i sin vogn. Service, når det er mere end fantastisk. Spørgsmålet handler ikke om, men hvornår vi vender tilbage til Thailand.

Læs mere om rejser til Thailand her.

Tags fra artiklen
Mere fra Michael Nielsen

Oplev efteråret i Norditalien!

Efteråret i Norditalien kan være en ganske interessant oplevelse, ikke mindst på...
Læs mere