Hvor rejser vi hen i foråret?

kvinde metrostation Paris Frankrig
Allerede i april kan temperaturen i Paris snige sig op på det sommeragtige.

Længes du efter sol og varme? Så tag et kig i programmet her hos Escapeaway! Du finder masser af rejsemål, hvor der allerede er forår i fuld flor. I det hele taget er foråret på mange måder det perfekte tidspunkt at besøge de sydeuropæiske destinationer. Alting blomstrer, vejret er klart og friskt. Priserne er endnu lave, og du undgår lange køer ved de populære seværdigheder.

Mens højsommeren sydpå ofte mest indbyder til en afslappende badeferie, er foråret ideelt til alle typer rejser. De mere milde temperaturer indbyder for eksempel også til storbyferier med sightseeing og shopping eller aktive ferier med vandre- og cykelture. Se her mit bud på fem oplagte mål for en forårsrejse:

Paris

Vi lægger ud med en klassiker. Byernes by. Paris er uimodståelig her i foråret. Den i forvejen romantiske hovedstad flyder nærmest over med charme her i foråret, hvor folk strømmer ud på gader og stræder for at nyde forårssolen efter at have overstået vinterhiet.

Byens mange berømte alléer og parker med blomstrende træer kommer til deres ret netop nu og sørger for en velduftende og frisk by. Og byens mange kulturseværdigheder tager sig bare bedre ud i grønne omgivelser og under en blå himmel.

Og det er stadig så tidligt på sæsonen, at de store attraktioner i byen, hvor du ellers risikerer at skulle stå i kø, byder sig til med god plads og den friskhed, man kun finder her først på sæsonen. Skulle vejret mod forventning vise sig fra sin mindre behagelige side, har Paris mere at byde på af indendørs underholdning end nogen anden by, jeg lige kan komme på. Og der er noget for hele familien.

>> Få tips til en ferie i Paris med børn

Kreta

Hvis du foretrækker naturskønhed og strand frem for storbyferie, er Grækenlands største ø Kreta et godt bud på en dejlig ferie her i foråret. Og selvom øen har strand og sol, skorter det bestemt heller ikke på kulturelle seværdigheder på Kreta.

Kreta er blevet kaldt for Europas vugge. Det er måske lidt meget sagt – men den minoiske kultur, som udgik fra øen, har i hvert fald haft stor betydning for eftertiden. Du kan finde templer, der er tusinder af år gamle på Kreta. I dag rejser mange dog også til øen for blot at nyde den simple skønhed, der kommer til udtryk i små landsbyer med hvidkalkede huse og et omgivende azurblåt hav.

I april måned ligger temperaturen på Kreta tyopisk omkring de tyve grader. Perfekt til en aktiv ferie udendørs med vandreture, og endda til en frisk svømmetur fra en af de mange smukke strande rundt om på øen.

Madrid

Tilbage til storbyerne igen, hvor Madrid er dejlig i foråret (sommeren er for varm og tør, og lidt kedelig, da de lokale rejser ud til kysterne eller til “pueblos” oppe i bjergene). Det er nu og i de kommende måneder, Madrid viser sig fra sin mest charmerende side. Og den mest livlige og aktive. Madrids store park, El Retiro, skal opleves i foråret. Nu står den strålende i al sin blomsterpragt – frisk og dejlig. Det varer kun kort tid.

Hen over påske er der også de berømte religiøse optog i byen – så foråret er på alle måder den mest farverige årstid du kan besøge Madrid på. Den bedste oplevelse af byen, får du hvis du følger de lokales rytme, men samtidig kan det være fordelagtigt at benytte siestaen til at komme rundt i byen, da mange lokale sover eller spiser på den tid og ikke fylder op i metro og busser.

April måned kan være en smule våd i Madrid, så vær indstillet på at skulle tilbringe nogle timer indenfor. Regnskyl er dog som regel overstået hurtigt; de levner blot tid til at nyde byens berømte museer som Reina Sofia og e Thyssen-Bornemisza.

I foråret kommer der igen liv på fortovscaféerne i Madrid. Foto: Igor OliyarnikUnsplash

Toscana

Foråret er en vidunderlig tid i Toscana. Efter en lang og kølig vinter vågner naturen op, og landskabet bliver fyldt med liv og farve. De frodige bakker og dale bliver dækket af et grønt tæppe af blomster og planter, og solen skinner mildt og behageligt. Temperaturen er ideel til at udforske regionen til fods eller på cykel, og du kan nyde de smukke udsigter over landskabet, uden at blive overvældet af varmen.

Udforsk vinmarkerne, som om foråret står smukt. Du kan tage på en vinsmagningstur og prøve de forskellige vine fra området. Der er også masser af lokale festivaler og markeder i foråret, hvor du kan opleve den toscanske kultur og smage på andre lokale specialiteter. Også de charmerende byer i Toscana, som Firenze, Siena og Pisa, tager sig ekstra også godt ud i foråret. Turistmængderne er mindre end i højsommeren, og du kan nyde de historiske seværdigheder og museer i ro og mag.

Lissabon er et ideelt rejsemål i foråret. Foto: André LergierUnsplash

Lissabon

Den portugisiske hovedstad er kendt for at være bygget på og omkring syv høje. Det giver nogle fantastiske udsigtspunkter, men også mange stejle gader. Det milde forårsvejr er perfekt til at udforske byen til fods uden at du får alt for meget sved på panden. Rejser du til Lissabon om sommeren, kan det være fristende at gøre som de lokale og bruge en af dagene på en af de nærliggende strande.

>> Her finder du Lissabons bedste udsigtspunkter

En af Lissabons største attraktioner er byens berømte sporvogne, som tager dig rundt i byens smalle og stejle gader. Om foråret vil du kunne nyde turen i en mere afslappet atmosfære, uden at skulle kæmpe om pladserne i vognen med de mange turister, som rejser til Lissabon lidt senere på året.

Rejs sommeren i møde med Escapeaway

Er du på jagt efter et godt tilbud på en rejse her i foråret? Hos Escapeaway finder du nemt de bedste priser på hoteller og ferieboliger på alle de omtalte destinationer. Vi har allerede gjort forarbejdet med at udvælge hoteller med gode anmeldelser, hvor kvaliteten er i top.

I vores søgemaskinen kan du kombinerer dem med billige flybilletter. Det giver dig masser af muligheder for at finde fleksible rejser og billige pakkerejser med rutefly og lavprisfly i foråret, hvor du helt selv bestemmer rejselængde og -datoer.

Skrevet af
Mere fra Marie B.

Barcelona sætter loft for turismen

Barcelona er én af Europas mest besøgte storbyer, men turismen er ifølge...
Læs mere