Rom er perfekt til en rejse i foråret

Storbyferie i Rom
Foråret indbyder til sightseeing i Rom. Foto: Fabio Fistarol - Unsplash

Foråret er på mange måder en ideel årstid for en storbyferie i Rom. Ikke mindst fordi foråret er dejligt mildt uden at være hedt. Om foråret begynder byen at vågne op fra vinterdvalen, og der kommer mere liv i byens gader og træerne blomstrer. Her giver jeg dig mine bedste tips til en rejse til Rom i foråret og vise dig, hvorfor dette er den perfekte årstid at udforske den italienske hovedstad.

Vejret i Rom om foråret

Foråret i Rom er mildt og behageligt med temperaturer, der typisk ligger omkring 15-20 grader i dagtimerne. Om aftenen og natte kan det dog stadig blive køligt, så det er en god idé at medbringe en let jakke eller sweater. Der kan også være dage med regnbyger, men de er ikke så hyppige som i vintermånederne.

Særligt hvis du ønsker at udforske de mange udendørs oplevelser i Rom, er det ideelt at bestille en rejse i foråret. Min egen erfaring er, at selvom der er god offentlig transport, ender man på storbyferier altid med at gå rigtig mange skridt i løbet af dagen. Netop da er forårets milde temperaturer en stor fordel sammenlignet med den intense varme midt på sommeren.

Mærk historiens vingesus i Colosseum. Foto: Zheka Boychenko – Unsplash

Top seværdigheder i Rom om foråret

Et af de mest ikoniske seværdigheder i Rom er Colosseum. Denne gamle arena var hjemsted for nogle af de mest blodige og intense gladiatorkampe i romerrigets historie. Om foråret er der normalt færre besøgende, så du kan undgå de lange køer og opleve dette enestående sted i lidt mere ro og mag.

En anden seværdighed, som du naturligvis ikke må gå glip af på en rejse til Rom i foråret, er Vatikanet. Også kendt som “pavestaten”. Der bor omkring 800 mennesker i Vatikanet, som blot udgør omkring 4,5 kvadratkilometer. Det er dermed den mindste, uafhængige stat i verden, både hvad angår befolkningens størrelse og geografisk omfang.

Vatikanet
Vatikanet er kendt for sine overdådige udsmykninger og kunstværker. Foto: Ariel Leek – Unsplash

I Vatikanet venter der dig nogle af verdens mest berømte kunstværker og arkitektoniske mesterværker. Fra Peterskirken til Det Sixtinske Kapel med Michelangelos berømte fresker og Vatikanmuseerne, kan du nemt bruge flere dage bare på at fordybe dig i seværdighederne i Vatikanet.

Alene synet af Peterskirken udefra, fra Peterspladsen, får let en til at tabe pusten – så storslået og perfekt er den. Men man skal bruge lang tid indenfor dens mure for at få hele oplevelsen med: Hele interiøret i kirken er overdådigt dekoreret med relikvier, marmor, arkitektoniske skulpturer og malerier. I basilisken er der desuden en lang række grave, hvor paver og andre noble personer ligger begravet. Alle gravene er i sig selv udsøgte kunstværker.

Et tilløbsstykke i påsken

Især de to uger omkring påske er et af de allermest populære tidspunkter at rejse til Rom og Vatikanet. Da ankommer pilgrimme og andre turister fra hele verden for at opleve stemningen og se hjertet af den katolske kirke i aktion. Selvom der er mere trængsel ved denne højtid, er det et spændende tidspunkt at besøge byen på.

Gudstjenesten torsdag aften, hvor paven som regel er til stede i Peterskirken er et sandt tilløbsstykke. Denne gudstjeneste, eller messe, som det hedder i den katolske kirke, afholdes som en særlig begivenhed, der skal minde os om den sidste nadver – det sidste måltid, Jesus spiste sammen med sine disciple, inden han næste dag blev korsfæstet. Under denne messe vasker paven 12 præsters fødder for at imitere, hvad Kristus gjorde under den sidste nadver.

Den store messe påskesøndag er ligeledes en meget speciel oplevelse. Den afholdes udendørs om morgenen på Peterspladsen, og her giver paven den særlige velsignelse “Urbi et Orbi – til byen og til verden” fra Peterskirkens balkon.

Trevi-fontænen
Trevi-fontænen. Foto: Michele Bitetto – Unsplash

Find dit livs kærlighed i Rom

Du skal selvfølgelig også en tur forbi Fontana di Trevi, den mest berømte af Roms mange fontæner. Den ligger i hjertet af Rom og er derfor let at nå til fods fra mange af byens andre seværdigheder.

En af de mest kendte traditioner omkring Trevi-fontænen er at kaste en mønt i vandet. Det siges, at hvis du med ryggen til fontænen og med din højre hånd kaster en mønt over din venstre skulder, sikrer det, at du engang i fremtiden vender tilbage til byen. Hvis du kaster en mønt mere, vil du møde dit livs kærlighed i Rom, og med en tredje mønt er der bryllupsklokker i luften.

Trevi-fontænen er blandt de mest kendte seværdigheder i Rom, og i gennemsnit smides der mønter til en værdig af over en million euro i den årligt. Mønterne indsamles og går til en katolsk velgørenhedsorganisation, Caritas Roma.

Helt menneskeforladt er pladsen ved fontænen sjældent, men om foråret er der trods alt færre, som kommer her for at kaste mønter i den. Du har derfor en chance for at komme tættere på og virkelig nyde de mange flotte detaljer.

Pantheon
Pantheon ved Piazza della Rotonda. Foto: Gabriella Clare Marino – Unsplash

På cykel rundt i den evige stad

Trevi-fontænen er langt fra det eneste smukke sted i Rom, hvor du kan møde din udkårne (eller blot nyde omgivelserne). Den Spanske Trappe (Scalinata della Trinità dei Monti), Piazza della Rotonda og Piazza Navona er andre gode eksempler på pladser med verdensberømte seværdigheder og gode muligheder for at nyde den lune forårssol.

Foråret er også perfekt til at udforske seværdighederne på en cykeltur rundt i byen. En rolig cykeltur gennem Roms gader er en uforglemmelig måde at opleve byen på. Har du ikke mod på at begive dig ud i gaderne på cykel på egen hånd, er der efterhånden mange firmaer, der tilbyder guidede cykelture.

Derudover er foråret en herlig tid i Italiens hovedstad på grund af de mange musikfestivaler, kunstudstillinger og gastronomiske festivaler, som finder sted. En af de største begivenheder er det årlige maratonløb, hvor tusindvis af deltagere fra hele verden løber gennem Roms gader. Det er en fantastisk begivenhed, der bringer en energisk og spændt atmosfære til byen.

Er du mere til afslappende udeliv, kan du tage en fredelig gåtur i en af Roms mange parker, såsom Villa Borghese. Det er den største offentlige park i centrum med smukke haver og en fantastisk udsigt over byen.

Rom
Rom indbyder til et mere til aktivt udeliv i foråret. Foto: Ahmed Almakhzanji – Unsplash

Nyd det romerske forårskøkken

Efterhånden som vejret bliver mildere og solen skinner mere, begynder livet på byens restauranter at flytte udenfor. Det er en fornøjelse at sidde på en af Roms mange udendørsrestauranter og nyde en forfriskning, mens du betragter byens folkeliv.

En af de mest populære forårsretter i Rom er Carciofi alla Romana, en artiskokret, der serveres med frisk citronsaft og olivenolie. Artiskokker er en af de vigtigste ingredienser i det romerske køkken, og om foråret er de på deres højeste kvalitet og smag.

En anden lækker forårsret i Rom (eller resten af året) er den berømte Pasta all’amatriciana. Det er en ret med pasta i en tomatsauce med bacon, løg og pecorino ost. Retten er en af de mest ikoniske i det romerske køkken og er en af de mest populære blandt både turister og lokale.

For dessert kan du prøve en af de lækre friske frugter fra Roms frugtmarkeder eller tage en tur på en af byens mange gelateriaer, hvor du kan smage på den lokale favorit, gelato.

I foråret kommer igen liv på byens fortovsrestauranter. Foto: Fineas Anton – Unsplash

Find det rigtige hotel til en storbyferie i Rom

En af de vigtigste ting, når du planlægger en rejse til Rom om foråret, er det at finde det helt rigtige hotel. Personligt mener jeg, at især beliggenheden af ​​hotellet ofte er afgørende for at få den bedste oplevelse i byen. Rom er en stor og travl by, men har du et centralt beliggende hotel, kommer du nemt rundt til alle de største seværdigheder.

En hotel eller en ferielejlighed inde i det gamle centrum give dig de bedste muligheder for at udforske byen til fods og opleve den unikke atmosfære i byen sidst på dagen eller tidligt om morgenen. Du kan dog også for eksempel vælge at bo lidt længere ude, men tæt på en metrostation.

Du finder bredt udvalg af hoteller i Rom, med alt fra luksushoteller til mere budgetvenlige muligheder. Der er med andre ord noget for enhver smag og pengepung. Hvis du vil have en komfortabel base for dine oplevelser og et hotel lidt ud over det sædvanlige? Så tag et kig i vores udvalg af Hideaways i Rom.

Ligesom resten af udvalget af hoteller og ferieboliger, som du finder hos Escapeaway, er samtlige hideaways nøje udvalgt. Derudover er et hideaway kendetegnet ved at have endnu mere ‘personlighed’. Det er kan for eksempel være et ægte familiedrevet hotel, eller måske er beliggenheden helt unik – det kan også være noget helt tredje. Ikke to hideaways er ens.

 

Velkommen til Escapeaway 

Hos os kan du skræddersy din rejse præcis som det passer dig, enten med direkte fly eller med mellemlanding. Du kan dertil vælge blandt vores nøje udvalgte hoteller.

Pssst…. gå ikke glip af et kig på vores unikke Hideaways-hoteller

Vi anbefaler også at du lejer en bil, for at få de bedste muligheder for at opleve området, du rejser til.

 

Ønsker du at få ferietips, gode tilbud og meget mere spændende rejseinspiration?  Klik her og tilmeld dig vores nyhedsbrev.

>>> Læs mere om vores Hideaways-hoteller

>>> Læs mere om Escapeaway

>>> Læs mere om Italien

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere