Den romantiske rute i Bayern – oplev Tyskland på en kør-selv ferie

Alte Mainbrücke, Würzburg, West View HDR
Start turen med at opleve det charmerende gamle centrum i Würzburg. Foto: Daniel Vorndran, CC BY-SA 3.0.

Middelalderlige landskaber, styrkende vine og store seværdigheder er noget af det, du kan opleve på en kør-selv ferie i Tyskland ad den romantiske rute.

Fra Würzburg til Füssen

Den Romantiske Rute (Romantische Strasse), en knap 400 km lang strækning fra Würzburg mod syd til Füssen ved grænsen til Østrig, bærer mere sit navn efter de mange middelalderlige byer, landsbyer og slotte, den fører forbi, end efter de landskaber, den går igennem.

Man må have ondt af de besøgende i de tætpakkede turistbusser, som kun ser den flygtigt på en enkelt dag. De går glip af selveste det, der gør denne biltur så enestående – den håndfuld byer, der danner en romantisk perlekæde, skal opleves i et roligt tempo.

Der Residenz i Würzburg
Overdådige Residenz i Würzburg. Foto: Polybert49, CC BY-SA 2.0.

Før man overhovedet starter, vil et besøg i Würzburg med dens prægtige barokslot, Der Residenz, slå tonen an for resten af turen. Residensslottet blev skabt ved en forening af overvældende rigdom og arkitekten Balthasar Neumanns geni og blev bestilt i 1720 af de mægtige og pragtelskende fyrstebiskopper, som gjorde det til deres residens og åbenbart ikke så nogen konflikt mellem de religiøse opgaver og tøjlesløs pragtudfoldelse.

Når man træder ind i Der Residenz, er det monumentale loftsmaleri, det største i landet, en ikke just diskret påmindelse om, at man befinder sig i en af Europas mest overdådige bygninger. Til overmål blev Giovanni Tiepolo indkaldt fra Venedig for at udsmykke trapperummets – og andre værelsers – lofter med sine farverige fresker. Kunstneren overgik sig selv i den i forvejen rigt udsmykkede Tronsal, en sand overflod af stukrelieffer og storslået arkitektur, der blev yderligere forskønnet af hans arbejder, så resultatet fremstår som et luftigt, opulent og magisk rum.

Den bedst bevarede middelalderby i Europa?

Skulle man være blevet helt ør i hovedet, kan man komme til kræfter med en smagsprøve af de lokale hvidvine i den hyggelige taverne i residensslottets kælder og derpå drage videre mod Rothenburg ob der Tauber, der er fortryllet af sit eget image som den bedst bevarede middelalderby i Europa. Det er bestemt en turistfælde, men en prægtig en af slagsen, med blomster, der vælder ned fra altankasser, skæve bindingsværkshuse, brolagte gyder, en over 1½ km lang bymur og et rådhus fra 1200-årene.

Rothenburgs skønhed, historie og charme genfindes på det verdensberømte Hotel Eisenhut – man får helt lyst til at slå sig ned i foyeren, der rummer de bevarede rester af et kapel fra 1100-årene. Hotellet drives af oldebarnet til den oprindelige ejer, som begyndte at tilbyde rejsende natlogi tilbage i 1876, hvor han slog fire 1500-tals patricierhuse på den gamle markedsplads sammen. Den tre etager høje spisesal med svalegang er et af byens bedste steder at spise – i det mindste indtil det bliver varmt i vejret, og alle slår sig ned på hotellets fliseterrasse ud til Tauber-floden.

Derefter køres mod Dinkelsbühl, en mindre turistet udgave af Rothenburg. Forsøg at være i Nördlingen tidsnok til at høre byens udråber højt oppe fra kirketårnet, og besøg Tysklands bedste eksempel på rokokoarkitektur, den underskønne Wieskirche, der ligger for sig selv på sin egen alpeeng. Afslut oplevelsen med endnu et højdepunkt og besøg Ludwig 2.s tokongeslotte, Hohenschwangau og Neuschwanstein, der afrunder den sydlige ende af Den Romantiske Rute.

Mere information om den Romantiske Rute

Den Romantiske Rute starter i Würzburg som ligger ca. 120 km sydøst for Frankfurt. Du kan læse mere om ruten på hjemmesiden her.

 

Velkommen til Escapeaway 

Hos os kan du skræddersy din rejse præcis som det passer dig, enten med direkte fly eller med mellemlanding. Du kan dertil vælge blandt vores nøje udvalgte hoteller.

Pssst…. gå ikke glip af et kig på vores unikke Hideaways-hoteller

Vi anbefaler også at du lejer en bil, for at få de bedste muligheder for at opleve området, du rejser til.

 

Ønsker du at få ferietips, gode tilbud og meget mere spændende rejseinspiration?  Klik her og tilmeld dig vores nyhedsbrev.

>>> Læs mere om vores Hideaways-hoteller

>>> Læs mere om Escapeaway

>>> Læs mere om Tyskland

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere