Ronaldo museum på Madeira

Ronaldo fodbold
Christiano Ronaldo i kamp for landsholdet. Foto: Кирилл Венедиктов, CC BY-SA 3.0.

Cristiano Ronaldo, som flere gange er kåret til verdens bedste fodboldspiller, er stadig på toppen af sin aktive fodboldkarriere. Ikke desto mindre har det portugisiske fænomen allerede åbnet sit eget museum på fødeøen Madeira som en gave til sine mange fans.

Plads til flere trofæer

Er du på Madeira, kan du finde Ronaldo museet på Praça do Mar (nu omdøbt til Praça CR7) i Funchal lige ved Pestana CR7 Hotellet. Her kan du først og fremmest se en omfattende samling af trofæer fra Ronaldo’s hidtidige karriere helt tilbage til barneårene, men for eksempel også en voksfigur af Ronaldo i naturlig størrelse.

Ronaldo beroligede ved åbningen sine fans med, at han regner med at vinde mange flere trofæer, som der også vil være plads til i museet på Madeira.

Museet er åbent mandag til lørdag fra klokken 10 til 18. Du kan finde flere oplysninger på den officielle hjemmeside her

Museu CR7 i Funchal
Museu CR7 i Funchal. Foto: Abby M., CC BY-SA 3.0.

Stærke bånd til Madeira

Ronaldo debuterede for Sporting Lissabon i 2002, hvorfra turen allerede i 2003 gik videre til Manchester United. Her blev det til tre engelske Premier League-titler, sejr i FA Cuppen og den Champions League i 2008, hvor han samme år Ballon d’Or (Verdens bedste fodboldspiller) for første gang. I 2009 lagde spanske Real Madrid et rekordstort beløb på bordet, og siden har Ronaldo slået sine folder i den spanske kongeklub, hvor det er blevet til adskillige målrekorder og titler.

Udover succesen på klubplan har Christiano Ronaldo sideløbende været en af hovedkræfterne på det portugisiske landshold, hvor han er anfører har stået i spidsen ved både VM og EM slutrunder.

Trods en international karriere vidner det nye museum på Madeira om Ronaldos fortsatte stærke tilknytning til blomsterøen, hvor han stadig har familie og venner. Ideen til det nye museum blev da også til i et samarbejde mellem Ronaldo og familien på Madeira. Ronaldos investering i Madeira rækker dog langt udover hyldesten til sig selv. Således er nogle af foldboldmillionerne også investeret i det nærliggende firestjernede hotel, Pestana CR7 Funchal Hotel.

Du kan finde mere om de mange andre seværdigheder på Madeira her på bloggen.  Er du allerede klar til at bestille en ferie på blomsterøen? Find rejser til Madeira.

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere