Rundrejse “lige midt i Portugal” 9 dage inkl. fly, hotel og billeje

Rundrejse liget midt i Portugal 9 dage
Rundrejse liget midt i Portugal 9 dage

Gør dig klar til store og spændende oplevelser på denne rundrejse i Portugal. Du kommer til Midtportugal, der emmer af gamle traditioner og livsstil. Her oplever du en del af det oprindelige Portugal, stifter bekendtskab med interessante historiske byer og får oven i det hele nogle fantastiske naturscenerier serveret på en sølvbakke. Disse herligheder kombinerer vi med ophold i vinlandet ved den eventyrlig smukke Douro-dal og slutter af med ophold i Portugals hovedstad, Lissabon, som er et vidunderligt sammensurium af århundrede gamle historiske kvarterer, en super moderne metro, noget af det nyeste og mest hippe inden for arkitektur, en havnefront med restauranter og natteliv, som siger spar 2 og meget, meget mere – her er oplevelser til mange dage. Du skal bare vælge!

Program for rundrejsen

Nedenstående program er blot forslag til dagsudflugter på denne rundrejse.

Læs også: Ny rundrejse i Portugal fra midt til nord

Benyttede hoteller:

Dag 1: Bom dia – god dag til Portugal

Velkommen til Lissabon, hvor du henter din lejebil og begiver dig nordpå ad motorvej A1, som du følger de første knap 100 km af den 115 km ”lange” tur til hotellet med det noget specielle navn, Cooking & Nature Emotional Hotel. Det er nu ikke kun navnet, der er specielt. Rui, hotellets direktør, er kreativ og nytænkende, noget der går igen i mange sjove detaljer i indretningen. Hvem havde nu tænkt at en traditionel si kan benyttes som lampeskærm i køkkenet, eller at en række safarihatte kan gøre det ud for udsmykning på værelset – der er mange andre eksempler på hans krøllede ideer – kom selv og se! Men det krøllede viser sig ikke kun i udsmykningen. Her på stedet laver du også din egen mad (hvis du da har lyst) af friske lokale råvarer alt imens du nyder et godt glas vin – det hele foregår under kyndig vejledning fra kokken, Nuno Barros. Det skal lige i parentes bemærkes, at tilberedningen af råvarerne og opvasken står hotellets personale for.
Afhængig af din ankomst til hotellet kan du foretage en lille første inspektion af omgivelserne.

Cooking and Nature hotel Portugal rundrejse

Foto: Cooking and Nature Hotel

Dag 2: Natur, dinosaurer, strand, historiske byer

Her på Cooking & Nature Emotional Hotel bor du lige i udkanten af nationalparken, Parque Natural Aire e Candeeiros med fascinerende natur, imponerende drypstenshuler og noget så specielt som verdens største og mest tydelige fodspor fra sauropod-dinosaurer, der levede her i jura-perioden for ca. 175 millioner år siden. Den park kunne meget vel være et godt forslag til en dagens udflugt. Er du til sand og vand, kan vi anbefale fiskerbyen Nazaré, der ud over et hyggeligt miljø har nogle af Midtportugals bedste og smukkeste strande. Turen hertil kan du kombinere med en lille afstikker til middelalderklostret i Alcobaça, der rettelig hedder Mosteiro de Santa Maria de Alcobaça og rummer Portugals største kirke – man mener at klostret i perioder har været beboet af op til 1.000 munke. Du kan også tage en lille rundtur til pilgrimsbyen Fatima, den i den katolske verden rangerer på linje med Lourdes i Frankrig og Santiago de Compostela i Spanien og til endnu et imponerende klosterkompleks i byen Batalha, der lige som klostret i Alcobaça er på Unescos liste over verdensarv.

Dag 3: Turen til Douro-dalen

Dagens etape til Douro-dalen er på knap 300, så mon ikke et stop undervejs vil være på sin plads, Det bør helt bestemt være i en af verdens ældste universitetsbyer, Coimbra, der stammer fra slutningen af 1200-tallet, hvor byen i et par hundrede år var Portugals hovedstad. Nyd den hyggelige atmosfære i den gamle by, hvor også nutidens unge studerende, og dem er der mere end 20.000 af, sætter deres tydelige præg.
Du kan nu se frem til et par skønne dage i den eventyrligt smukke Douro-dal, en af Europas ældste vinregioner, og betages af Ria Douro, guldfloden, der bugter sig gennem landskabet omkranset af bjergskråninger, hvor vinstokkene danner de fineste mosaikker. Det syn kan ikke beskrives – det skal opleves!
Denne enestående udsigt kan du nu nyde fra første parket, for dit hotel, Quinta do Pégo, er opført så der er panoramaudsigt over floden og bjergskråningerne med vinmarker – mange af dem tilhører Quinta do Pégo, der ikke blot er et hotel, men også er portvinsproducent. Det er oven i købet en dansker, Karsten, der har slået sig ned her for at udleve sin drøm om at kombinere sin passion for portvin med livet som hotelejer – og han er lykkedes fantastisk godt med begge dele.

Quinta do Pego Portugal rundrejse

Foto: Udsigt fra Quinta do Pego

Dag 4 og 5: Rundt i Douro-dalen

Nu er der dømt ”ud i det blå”, for nu gælder det bare om at få dette vidunderlige landskab, som af nogle betragtes som et af de smukkeste i verden, fæstnet på nethinden og naturligvis forevige alle herlighederne på kamera, smartphone eller tablet. Douro-dalen er spækket med små hyggelige byer og naturligvis med et væld af vingårde, hvor det er muligt at smage på de gode vine.
Du kan vandre dagen lang i de naturskønne omgivelser, eller var det ikke en idé, at gå ombord på en af de mange flodbåde, så du kan nyde synet af landskaberne fra vandsiden? Et godt udflugtsmål kunne være byen Lamego, hvor især den mere end 250 år gamle kirke, Santuário Nossa Senhora dos Remédios er interessant. Den knejser smukt højt oppe over byen og ikke mindre end 686 trappetrin fører derop. Når du så (måske) har overstået den forhindring belønnes du med en fuldstændig fabelagtig udsigt, som er alle besværlighederne værd. Trinene er fordelt i flere etaper, så du kan naturligvis også nøjes med et par stykker af dem. På vej til eller fra Lamego kommer du gennem en af Douro-dalens vigtigste byer, det administrative center for portvinsproduktionen, Peso da Régua, hvor du i Casa do Douro kan se de smukke glasmalerier, der beskriver portvinens historie.
Som nævnt har dit hotel, Quinta do Pégo egen portvinsproduktion og naturligvis inviteres du som gæst til smagning af husets egen produktion af de ædle dråber – og det skal du glæde dig til, for i denne sammenhæng er ordet ”ædle” absolut ikke en fortærsket floskel. Det vil jo også være nærliggende at tage en flaske eller to med hjem som erindring om et meget charmerende sted.

Dag 6: På vej til Lissabon

Så bliver det farvel til den smukke Douro-dal og et goddag til Lissabon, men inden du kan sige det, skal du lige tilbagelægge omkring 360 km – beregn minimum 4 timers kørsel. Har du mod på det, kan du gøre turen lidt længere ved et besøg i Portugals næststørste by, Porto, hvis smukke historiske centrum er på Unescos liste over verdensarv. Fik du ikke gjort holdt i Coimbra på din vej til Douro-dalen, så har du muligheden nu, og også fiskerbyen Nazare, pilgrimsbyen Fatima eller tempelridderborgen i Tomar vil være oplagte til et hvil fra rattet kombineret med fine oplevelser.
Så er du fremme i Lissabon, og vi anbefaler, at du afleverer bilen, for her vil den vil blot være til besvær. Lissabon er desuden velsignet med super velfungerende offentlig transport med moderne metro, busser, tog og hyggelige, gamle sporvogne, så der er ikke problemer med at komme rundt.

Læs også: Lissabon, her vil jeg engang bo

Dag 7: Lissabon på kryds og tværs

Hotel Portugal har en fantastisk beliggenhed i gåafstand til mange af byens seværdigheder. I løbet af 5 minutter er du i Baixa-kvarteret, som er Lissabons egentlige og meget flade centrum. Dette kvarter blev opført efter det store jordskælv i 1755, der lagde store dele af byen i ruiner. På hver sin side og på hver sin høj (Lissabon er lige som Rom opført på 7 høje), ligger 2 gamle kvarterer, Bairro Alto og Alfama, med snævre brolagte gader og små skæve huse, mange fint udsmykket med kakler. Det er også i disse kvarterer du finder utallige fado-restauranter, hvor du kan høre den traditionelle melankolske sang ofte opført af kvinder klædt i sort. En tur med en af de gamle, gule sporvogne, linje 28, der knirkende snor sig rundt i disse kringlede gader er en herlig oplevelse og en fin måde at se byen på.
Besøg Lissabons vartegn, fæstningen Castello de Sâo Jorge og nyd det fantastiske vue ud over byens tage og snup en af de meget moderne sporvogne og kør turen til bydelen Belém, hvor et par andre store seværdigheder venter. Det er dels Henrik Søfarer-monumentet, der er en hyldest til nationens mange opdagelsesrejsende, og dels det imponerende Jeronimus-kloster og kirke, der på tydelig vis afspejler, hvilke rigdomme disse søfarere bragte hjem til Portugal.
Når du nu er i Belém må du ikke undlade at besøge en helt speciel café, nemlig Pasteis de Belém, hvor man siden 1837 har fremtryllet en kage, der minder lidt om en linse og som serveres lun med et drys kanel – ja for mig er det en himmerigsmundfuld, men prøv selv.

Hotel Portugal i Lissabon

Foto: Hotel Portugal i Lissabon

Dag 8: Lissabon med mer’

Måske er du slet ikke blevet færdig med den centrale del af Lissabon, og det er til at forstå, men der er nogle steder nær Lissabon, som også lokker, og som er nemme at komme til med tog. Det kunne være en tur til byen Sintra, der ligger i bjergene omkring 30 km nordvest for Lissabon. Toget afgår fra Rossio-stationen (blot 5 minutters gang fra Hotel Portugal). Turen tager ca. 40 minutter og der er afgang 2 til 3 gange i timen. Sintra er en charmerende lille by, med snævre, kringlede gader, der hist og pist munder ud i et lille torv, hvor der uvægerligt er en café med mulighed for at slå sig ned med en lille kop kaffe. Her er hygge for alle pengene, og I de mange små butikker kan du købe portvin, nødder, oliven og traditionelt portugisisk kunsthåndværk som broderier og farvestrålende lertøj. Hovedattraktionerne i Sintra er dog 3 paladser. Midt i byen ligger Palácio Nacional, der gennem 500 år var kongelig residens, og hvis 2 markante skorstene nu er Sintras varetegn. Fæstningen Castelo dos Mouros er det ældste palads i Sintra, og det mest farvestrålende er Palácio da Pena, der stolt knejser på en bakketop oppe over byen.
Vores egen H.C. Andersen var meget betaget af Sintra, så mon ikke også du kunne blive det.

Dag 9: Farvel til Portugal

Ja, så er det tid at sige farvel til Portugal – jeg håber du har haft en god ferie fyldt med den rette kombination af oplevelser og afslapning samt god mad og vin, som jo i høj grad også er med til at sætte sit præg på en ferie. Afhængig af din flyafgang tager du i lufthavnen og stiger ombord på dit fly tilbage til Danmark.

Rejsetemaer

Jeg vurderer at denne rundrejse er speciel relevant, hvis du interesserer dig for følgende rejseformer:

• Rundrejse
• Godt til par
• Tæt ved havet
• Countryside

Læs mere om de forskellige rejseformer hos Hideaways

Bilrundrejsen inkluderer

• Fly til Lissabon t/r inkl. alle skatter og afgifter
• 2 overnatninger på Cooking & Nature i Midtportugal
• 3 overnatninger på Quinta do Pego i Douro-dalen
• 3 overnatninger på Hotel Portugal i Lissabon
• 8 x morgenmad

Bilrundrejsen inkluderer ikke og kan tilkøbes

• Billeje, vælg blandt forskellige typer og størrelser
• Brændstofforbrug undervejs
• Måltider ud over de nævnte
• Afbestillings- og rejseforsikring
• Evt. bagage alt efter flyselskab
• Entréer på udflugtsdage

Du finder informationer om billeje samt evt. tillæg i step 2 når du søger priser på din rejse.

Rundrejser i bil

Hos Hideaways er vi specialister i bilrundrejser og du finder et stort udvalgt af rejser hvor du bor på to eller flere gemmesteder. Du er også velkommen til at kontakte mig og få skræddersyet en rundrejse nøjagtigt efter dine ønsker. Husk at på en rejse hos Hideaways er der altid valgfri rejselængde og afrejsedato, og du kan rejse fra alle lufthavne.

Se alle bilrundrejser hos Hideaways

Tags fra artiklen
, ,
Skrevet af
Mere fra Marie

Palma de Mallorcas slotte og paladser

Hovedstaden på Mallorca, Palma de Mallorca, er en smuk by med mange...
Læs mere