Ryanair har afgivet bud på Alitalia

Alitalia
Europas største lavprisflyselskab Ryanair har afgivet bud på Italiens største flyselskab, Alitalia

Europas største lavprisflyselskab, irske Ryanair, meddelte mandag, at det har lavet et “ikke-bindende tilbud” om køb af Italiens største flyselskab Alitalia. Dermed tilslutter Ryanair sig til en stadigt større gruppe af store internationale flyselskaber, der nåede at afgive bud på Alitalia før den officielle deadline for ikke-bindende bud udløb fredag i sidste uge.

Omkring 18 virksomheder skulle have udtrykt interesse for et potentielt køb af Alitalia og angiveligt have fået adgang til flyselskabets økonomiske nøgletal, herunder fly-giganter som Delta Airlines, British Airways, Lufthansa, samt Europas næststørste lavprisflyselskab, EasyJet. Fristen for bindende bud på Alitalia forventes dog ikke at falde før slutningen af oktober i år.

Alitalia-fly
Omkring 18 virksomheder skulle have udtrykt interesse for et køb af Alitalia
Rom lufthavn
Mange internationale flyselskaber undersøger mulighederne for at få fingre i Alitalias mange passagere

Erklæret konkurs siden maj

Alitalia, der i 2014 var blandt Europas 11 største flyselskaber, har de seneste år kæmpet med faldende omsætning, blandt andet på grund af den øgede konkurrence fra de hastigt voksende lavprisflyselskaber, såsom Ryanair. Den 25. april i år meddelte selskabet, at det – som et resultat af dets medarbejderes afvisning af selskabets forslag om at reducere omkostninger – ville søge den italienske stat om en konkursproces.

Den 2. maj blev selskabet sat i administration (amministrazione straordinaria), hvorefter det den 17. maj – efter at den italienske stat havde udelukket at nationalisere flyselskabet – blev sat officielt til salg for at blive auktioneret. Samtidig indskød den italienske stat omkring 600 millioner euro i selskabet, så det kan holde sig i luften, indtil et salg er forestående.

Servicebil Alitalia
Det anslås, at Alitalia med alle dets underleverandører leverer jobs til omkring 20.000 mennesker
Alitalia-fly i luften
Alitalia holdes i øjeblikket i luften med hjælp fra den italienske stat
Roms lufthavn
Fiumicino-lufthavnen i Rom er Alitalias hoved-lufthavn

Selv om den italienske regering har udelukket at nationalisere selskabet, kan den ikke desto mindre beslutte at beholde en andel i flyselskabet, alt afhængigt af, hvordan resultatet af salgsprocessen bliver.

Alitalia har omkring 12.000 medarbejdere og det anslås, at selskabet med alle dets underleverandører i alt leverer jobs til omkring 20.000 mennesker.

Flyrejser med Escapeaway

Du kan nu også bestille fly på din rejse til Italien med Escapeaway Rejser. Læs mere om flyforbindelser til Italien her.

For at få flere rejse-nyheder om Italien kan du besøge vores kategori om Nyheder om Italien her.

Tags fra artiklen
,
Mere fra Michael Nielsen

Oplev efteråret i Norditalien!

Efteråret i Norditalien kan være en ganske interessant oplevelse, ikke mindst på...
Læs mere