Sådan kommer nemt du rundt på Tenerife

Kystvej på Tenerife
Der er gode muligheder for at udforske Tenerife i lejebil. Foto: Maria Lupan - Unsplash

Tenerife er den største blandt De Kanariske Øer. Med alt fra pulserende byliv til idylliske strande og spektakulære vulkanlandskaber er Tenerife desuden kendt for at være en ferieø med masser af aktivitetsmuligheder for hele familien.

Vil du ikke bare dase ved poolen hele ferien, er der på en rejse til Tenerife gode muligheder for at tage på spændende ture. Udvalget af transportmuligheder er godt, og infrastrukturen er veludviklet. Næsten uanset hvor på den spanske ferieø dit hotel ligger, kan du derfor udforske både skjulte perler og velkendte turistattraktioner.

Lejebil – mere frihed

Mange som rejser til Tenerife, vælger at leje en bil. Dette er da også uden tvivl en af de mest bekvemme måde, du kan udforske Tenerife på. Med din egen lejebil til rådighed kan du i eget tempo udforske øen og ikke mindst lettere nå attraktioner, som ligger lidt afsides.

Jeg vil anbefale, at du vælger en lejebil, der er rummelig nok til alle passagerer og bagage, men ikke unødig stor. Med en lille bil er det nemlig nemmere at finde en parkeringsplads i øens gamle bymidter. Skal du køre på smalle bjergveje, er det desuden rart at kunne passere modkørende uden at skulle trække langt ud mod vejkanten.

De snørklede bjergveje kræver en sikker hånd på rattet. Foto: Michal MrozekUnsplash

Nemt at finde rundt på Tenerife

Det er ikke svært at finde rundt på Tenerife i bil. I hvert fald ikke hvis du holder dig til hovedvejene. Fra hovedstaden Santa Cruz de Tenerife på det nordøstlige hjørne af øen kan du følge motorvejen TF-1 sydpå langs kysten hele vejen ned til Los Cristianos, Playa de las Americas og Costa Adeje. Kører du i stedet fra hovedstaden ud langs nordkysten kan du følge motorvejen TF-5 til Puerto de la Cruz.

Det er dog først og fremmest muligheden for også at tage på eventyr ad de mindre veje, som gør en lejebil særligt attraktiv på en rejse til Tenerife. Du bestemmer selv, hvornår du vil holde pause, nyde en udsigt eller stoppe ved en tillokkende strand eller seværdighed. Giv dig selv god tid. Særligt på de mindre bjergveje vil du sandsynligvis komme langsommere frem, end din GPS forventer.

>> Oplevelser for hele familien på Tenerife

Bestil din lejebil hjemmefra

Tenerife modtager millioner af turister i løbet af året, så der er et godt udvalg af biludlejningsfirmaer på øen. Det inkluderer både lokale udlejere og velkendte internationale firmaer som Avis, Europcar, Thrifty, Hertz, Enterprise. Du kan med fordel bestille din lejebil allerede hjemmefra. For det først er det nemmere og billigere. For det andet kan det især i højsæsonen være svært at få en lejebil uden en reservation.

Vil du kun benytte en lejebil nogle få dage af ferien, kan du booke den med afhentning på din destination. Ellers er det mest praktiske som regel at hente sin lejebil i lufthavnen ved ankomst. Der er desuden normalt et bedre udvalg at udlejere ved øens lufthavne.

Escapeaway formidler billeje gennem Auto Europe. Hvis du bestiller en pakkerejse hos os, kan du i forbindelse med din online-booking nemt tilkøbe billeje.

Vejene på Tenerife er generelt i god stand. Foto: Alberto FríasUnsplash

Lokalbus

At leje en bil gør det især lettere at komme til steder, der ligger lidt uden for alfarvej. Der er dog også andre måder at komme rundt på Tenerife. Især i højsæsonen hvor der kan være rift om parkeringspladserne ved de mest populære strande og seværdigheder, kan bussen for eksempel være et godt alternativ.

Blandt De Kanariske Øer er Tenerife nok øen med det mest effektive og pålidelige busnetværk. Med busserne kan du komme rundt til det meste af øen. Det kræver dog nogle gange et skifte undervejs. Det kan gøre turen tidskrævende. Strande, seværdigheder og hoteller som ligger lidt afsides, kan desuden være svære at nå til med offentlig bus.

De offentlige busser, guaguas, på Tenerife drives af Titsa. Du kan finde køreplaner og ruter på selskabets hjemmeside. Bemærk at antallet af busafgange som regel er mindre i weekenden. Du betaler lettest for dine busture med et såkaldt Ten+, der scannes i bussen. Det er et Rejsekort-lignende system, hvor du på forhånd tanker et beløb på et kort (op til 100 euro). Kortet kan købes og optankes mange steder rundt om på øen, inklusive naturligvis på busstationer (Estación de Guaguas).

Planlægger du at bruge busserne ofte eller til længere ture i løbet af din ferie på Tenerife, kan du overveje at investere i et dags- eller ugepas på Ten+ kortet. Det koster i skrivende stund henholdsvis 10 og 50 euro. Så kan du rejse ubegrænset med bus i den valgte periode.

Du kan tage en guidet tur i Teide National Park på en firehjulet motorcykel. Foto: James BaldwinUnsplash

Taxi

I de større byer, ved lufthavne og feriesteder er det normalt ganske let at praje en taxi. Du kan genkende øens officielle taxier på, at de er hvide med en blå stribe over fordøren og har et grønt lys på taget, der viser, om de er ledige. Nummerpladen starter med SP (står for servicio público). Der køres på taxameter med takster, der afhænger af tidspunkt. Det er dyrere i weekenden, på helligdage og i nattetimerne.

Du kan ikke regne med, at taxachauffører vil modtage kreditkort i deres biler. Derfor bør du sørge for have nok kontanter og byttepenge med dig.

Taxierne er generelt pålidelige. Ligesom de fleste andre steder kan der dog være nogle få, som forsøger at udnytte turisterne og kræver overbetaling. Det er derfor en god idé at bede om en omtrentlig pris for turen til din destination, før du sætter dig ind i taxaen. På de største taxaholdepladser vil der ofte være skiltet med priser for de mest populære destinationer.

Det er blevet populært at rejse til Tenerife for at cykle. Foto: Philipp MandlerUnsplash

Til fods og på cykel

Sammenlignet med at leje en bil eller hoppe på en bus, når du hverken til fods eller cykel så langt omkring. En vandre- eller cykeltur er dog en chance for at opleve øens enestående vulkanlandskaber og stemningen i byerne på en anden måde.

Især i vinterhalvåret rejser mange af de professionelle cykelhold fra Europa til Tenerife på højdetræningslejr. Udover et mildt og solrigt klima året rundt lokker øens meget varierede terræn med masser af gode cykelruter til både landevejscykler og mountainbikes. Der er mange steder med cykeludlejning på Tenerife, hvis du ikke medbringer din egen cykel. Ligeledes er der mulighed for at tage på arrangerede cykelture, eventuelt på el-cykel.

Skal hele ferien ikke bruges på cyklen, er der gode muligheder for at lave en kombineret cykel- og familieferie. Der er rig mulighed for at finde korte ruter i bjerge tæt på populære feriesteder, hvor du hurtigt får pulsen i vejret. Så kan du bagefter trille hjem til hotellet og slappe af ved poolen med familien.

Vil du hellere snøre vandreskoene, er der også masser af muligheder for det på Tenerife. Oppe i bjergene og nede langs kysten finder du både krævende ruter og mindre anstrengende stier, der indbyder til afslappede gåture.

Rejser til Tenerife med Escapeaway

Uanset om du foretrækker fleksibiliteten ved at leje en bil, den offentlige transport eller ønsker at deltage i guidede ture, er der altså gode transportmuligheder for enhver smag og budget på Tenerife.

Det vigtigste for at få en vellykket ferie er dog naturligvis at finde et godt hotel. Det kan du nemt i vores søgemaskinen her hos Escapeaway. Vi har nemlig gjort forarbejdet og omhyggeligt udvalgt de hoteller og ferieboliger, som får gode gæstebedømmelser. I søgemaskinen kan du også hurtigt finde de billigste flybilletter til rejsen.

>> Find din rejse til Tenerife her

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere