Se “Det skaldede bjerg” fra Tour de France i virkeligheden

Det skaldede bjerg
Alle der ser Tour de France (eller bare læser aviser, ser fjernsyn eller hører radio, mens det foregår) har hørt om Mont Ventoux, som betyder "Det vindomsuste bjerg", men som danske kommentatorer har døbt "Det skaldede bjerg"

Alle, der ser Tour de France (eller bare læser aviser, ser fjernsyn eller hører radio, mens det foregår) har hørt om Mont Ventoux, som betyder “Det vindomsuste bjerg”, men som danske kommentatorer har døbt “Det skaldede bjerg”. Hvis du kommer op på toppen (1911 meters højde), forstår du begge navne. Bjergets top består nemlig udelukkende af småsten, hvilket giver det et bart udseende, og så blæser det næsten altid voldsomt, ofte mere end 50 sekundmeter!

Cyklister overalt

Her er naturligvis massevis af cyklister fra hele verden, som vil følge i stjernernes spor og prøve kræfter med bjerget. Det er en helt speciel turisme, der blandt andet gør, at de små maleriske byer på bjergets skråninger næsten alle har mindst en cykelbutik (og -smed), hvor man uden besvær finder et godt udvalg af cykler til over 30.000 kr. Har du ikke din egen cykel med, er her heldigvis også god mulighed for at leje lækre modeller med kulfiberstel og semiprofessionelt udstyr.

Mont Ventoux
Mont Ventoux betyder “Det vindomsuste bjerg”, men danske tour de france-kommentatorer har døbt det “Det skaldede bjerg”

Alternative veje op (og ned)

Hvis vejene i sommerhalvåret i dagstimerne er fulde af hundredevis af cyklister, så er der forbavsende affolket på det omfattende stisystem, der fører op og ned ad bjerget fra alle sider. Stierne er velafmærkede, og det er faktisk muligt at tage sig en frisk (meget frisk!) dagstur med rygsækken, hvor du går op fra den ene side og kommer ned på den anden eller en rundtur, hvor du går op fra en af de små byer og kommer ned til den igen fra en anden sti. Og hvis du bare vil herop og “se giraffen” uden sved på panden, så er der flere busafgange om dagen fra nærliggende Carpentras: De tilbyder endda cykeltransport, så man kan komme op på toppen, få taget sit billede i fuldt udstyr med cyklen og så bare rulle ned, men det er da snyd!

Rejser til Provence

Kunne du tænke dig at opleve Mont Ventoux i ProvenceSå se alle Escapeaway´ rejser til Provence her.

 

Velkommen til Escapeaway 

Hos os kan du skræddersy din rejse præcis som det passer dig, enten med direkte fly eller med mellemlanding. Du kan dertil vælge blandt vores nøje udvalgte hoteller.

Pssst…. gå ikke glip af et kig på vores unikke Hideaways-hoteller

Vi anbefaler også at du lejer en bil, for at få de bedste muligheder for at opleve området, du rejser til.

 

Ønsker du at få ferietips, gode tilbud og meget mere spændende rejseinspiration?  Klik her og tilmeld dig vores nyhedsbrev.

>>> Læs mere om vores Hideaways-hoteller

>>> Læs mere om Escapeaway

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere