Større chance for at se hvaler ved Azorerne

Hvalsafari Azorerne
En hvalsafari ved Azorerne er en chance for at komme tæt på havets kæmper. Foto: Luca Nebuloni, CC BY 2.0.

Hvis du drømmer om at se definer og andre hvaler i deres rette element, bør du rejse til Azorerne. Forskning har således afsløret et stigende hvaler i Atlanterhavet ved Azorerne om foråret og i løbet af sommeren.

Hvalerne ved Azorerne studeres

Denne stigning, som Azorernes Universitetet for få år siden dokumenterede, kan skyldes en stigende vækst af de organismer i havet, der tjener som føde for hvaler. En af organismerne der er blevet mange flere af omkring Azorerne er et krebsdyr, som oprindeligt stammer fra Nordatlanten – ved navnet Krill, der er meget kalorierig, hvilket udgør en meget vigtig energikilde for hvalerne under deres migration.

Hval ved Azorerne med Pico i baggrunden
Hval ved Azorerne med Pico i baggrunden.

En anden mulig forklaring på det høje antal forbipasserende hvaler kan være de mange undersøiske bjerge under Azorernes farvand, som kan have stor betydning og virke for hvalerne som vejskilte til og fra fødeområder.
Azorernes universitet har siden 2010 kørt et satellitstyret telemetri-program med henblik på at studere hvalernes adfærd. Det sker ved, at hvaler får implanteret en sensor, der hjælper med at forstå hvad dyrene laver mens de opholder sig i Azorernes farvand, og hvad der tiltrækker dem til øgruppen.

Delfiner ved Azorerne
Delfiner er et almindeligt syn i havet omkring Azorerne.

Oplev hvalerne ved Azorerne tæt på

Hval- og delfin safari kan opleves på alle Azorernes øer. Man sejler typisk 5 til 20 km ud på Atlanterhavet. Det er en stor naturoplevelse at se disse kæmpedyr, der kan nemt bliver til over 20 forskellige typer såsom spækhuggere, grindehvaler, delfiner, kaskelotter man får mulighed for at opleve på nært hold.

Aktiviteter på og i havet ved Azorerne

Vandsport er meget udbredt på Azorerne. Den vidunderlig og rige undervandsfauna byder på utællelige oplevelser, lige fra sejlads, kajak, surfing og fiskeri til det unikke eventyr med bureauer som er specialiseret i hvalsafarier, svømmeture med delfiner og dykning på Azorerne, samt hav-kayak, sejlads, mv. Om sommeren er havvandstemperaturen ved Azorerne mellem 19 og 24 grader.

Flere praktiske råd om at tage på hvalsafari ved Azorerne

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere