Se hvaler og delfiner langs Madeiras kyster

Oplev Madeiras kyster

Madeira er et af de bedste steder i verden, hvis du vil opleve delfiner og hvaler helt tæt på. Her kan du komme i nærkontakt med de smukke havpattedyr på deres egen hjemmebane. De fascinerende dyr finder du i havet omkring øen året rundt.

Over 20 forskellige arter af delfiner og hvaler kan spottes ud for kysten omkring Madeira. Nogle kommer kun forbi på bestemte tidspunkter i løbet af året, mens andre kan opleves året rundt. Så uanset hvornår du holder ferie på øen, har du muligheden for at stifte bekendtskab med nogle af havets mest nysgerrige skabninger.

Delfinspotting

De selskaber, der arrangerer bådture med delfinspotting på Madeira, har som regel godt styr på, hvor delfinerne kan findes. Nogle steder er der en biolog med om bord, der kan fortælle om delfinernes adfærd. Når delfinerne endelig dukker op af det krystalblå vand, rammer begejstringen gæsterne ombord, som var de små børn. Det er vitterligt en meget fascinerende oplevelse at se delfinerne boltre sig i vandet.

Hvis du vil være nærmest sikker på at se delfiner eller hvaler, er det bedst at tage på en af de bådture, der har delfin- og hvalsafari som decideret mål. Nogle arrangører giver endda en ekstra tur gratis, hvis ikke der viser sig delfiner eller hvaler på den første.

Delfiner på Madeira

Svømme med delfiner på Madeira

På nogle af bådturene kan man endda selv komme ned i vandet og svømme med delfinerne. Det er selvfølgelig lidt et temperamentspørgsmål, men hvis man er veltilpas i vand, så giver det oplevelsen et helt andet aspekt. Så kommer du virkelig tæt på.

Det koster som regel lidt ekstra at svømme med delfinerne, og det kan i princippet lade sig gøre året rundt, for vandet bliver aldrig rigtigt koldt ved Madeiras kyster – ellers hjælper en våddragt. Der er nogle gange mulighed for at låne snorkel og dykkerbriller, så du kan dykke og se, hvad der foregår under vandet.

Hvalsafari

Der er også kaskelothvaler i havet omkring Madeira. De kæmpestore dyr holder sig – heldigvis – lidt mere på afstand end de nysgerrige delfiner. Hvalerne dykker ned på op til en kilometers dybde og kan holde vejret i en time. Deres byttedyr – store blæksprutter – lever også langt nede under overfladen.

Man skal være lidt heldig for at få kaskelothvaler at se, når de kommer op for at trække vejret, men det er bestemt ikke umuligt på en hvalspotting. Vandet bliver hurtigt dybt omkring Madeira, og derfor tager det ikke så langt tid at komme derud, hvor chancerne for at se kaskelotter er gode. Det sker jævnligt, at gæsterne på en hvalsafari på Madeira får kaskelothvalerne at se.

Oplev Madeira med Hideaways

Madeira har en helt særlig status hos os, vi elsker at besøge øen, den smukke natur og den venlige befolkning. Vi har selv rejst rundt på Madeira utallige gange i bil og på vores rejser fundet mange små perler af hoteller og ferieboliger. Oplev Madeira med Hideawyas på en af vores rundrejser eller bo fast under hele opholdet på øen. Få inspiration til din rejse her på bloggen eller læs mere om alle rejser til Madeira.

Bo f.eks på Quinta Mirabela, et fantastisk hotel med smuk udsigt over Funchal

Terrasse-Hotel-Quinta-Mirabela-Madeira-Portugal-Hideaways

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere