Unikke seværdigeder i Basilicata-regionen i Italien

Matera
Matera har en fantastisk beliggenhed. Foto: Francesca Cappa, CC BY 2.0.

Basilicata-regionen er ikke den mest kendte region i Italien blandt danske rejsende, men regionen har masser at byde på. Du kan her finde inspiration til, hvad du kan se i den smukke og lidt oversete region, der blandt andet byder på kulturel verdensarv.

Klippeby som verdenskulturarv

Klippebyen Matera er et unikt sted i Basilicata-regionen, der er indskrevet på UNESCOs Verdenskulturarvsliste. Hvis man går langs gaderne i Civita, den ældste del af byen, kommer man til det ældgamle byområde, der er dannet af et tæt netværk af huler hugget ud af klippen af hyrder for at give ly til deres familie og deres husdyr. Det er et forhistorisk arkitektonisk arbejde, som bedst kan beskrives som et ægte monumentalt værk. Derfor tiltrækker byen også hvert år millioner af besøgende fra hele verden.

Stedet er så berømt, at det blev udvalgt af den berømte skuespiller og instruktør Mel Gibson som ramme for hans film ”The Passion of the Christ”, der omhandler Jesu lidelse og død.

Marateakysten

Marateakysten, 32 km på den tyrrhenske side af Basilicata, er berømt rundt omkring i verden for havbundenes rigdomme og skønheder. For de, der ikke bryder sig om at dykke, så byder dette pragtfulde område på utallige små strande, hvor man kan slappe af i solen og bade i det reneste havvand. En anderledes måde at nyde og lære havet at kende på er via en bådtur, hvor man besøger de mange huler, som findes langs hele kystlinjen.

Selve byen Maratea er en af Basilicata-regionens dyrebareste perler, omsluttet af den charmerende Policastro-bugt med den statelige Frelserstatue, der kigger ned på byen fra San Biagio-bjerget. Herfra kan man nyde en storslået udsigt over bugten.

Tags fra artiklen
Mere fra Mikkel Krohne-Sørensen

Marathon i Lissabon – en unik løbeoplevelse

Det årlige marathonløb i Lissabon er en enestående chance for at opleve...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *