Seværdigheder i den centrale del af Portugal

Nazaré i den centrale del af Portugal

Beléms skatte

Kun 6 km vest for hovedstaden Lissabon ligger byen Belém med sine skatte. I byen bor blandt andet landets præsident i Palácio de Belém, som er præsidentpalæet. Palæet blev bygget i den anden halvdel af det 17. århundrede, og der er en gang imellem åbent for at offentligheden kan komme ind og se det skønne palæ, hvor også udenlandske højtstående personer bliver taget i mod af præsidenten, når de besøger Portugal.

Ved Belém ligger også Jerónimos-klostret, som er opført i år 1502. Dette klister ligner nærmest et slot, og det er et rigtig godt eksempel på Portugals stormagtsdage under de store søfareres tid. Det er et flot udsmykket kloster i gotisk stil og med mange maritime detajler. Også den store klostergård efterlader den besøgende med et særligt indtryk med de fine og meget spinkle søjler og meget smalle arkader. Klostret er på UNESCOs liste over verdens kulturarv. På denne liste er også Torre de Belém, byens tårn, der kun ligger en lille kilometer fra klostret. Tårnet er bygget omkring år 1515, og det blev bygget for at beskytte hovedstaden i Portugal, Lissabon, og tårnet skulle altså fungere som en sikkerhedsforanstaltning.

Traditionel fiskerby

Der er rigtig mange charmerende fiskerbyer ved Portugals kyst, som alle er mere eller mindre traditionelle i udseende. Portugals mest populære fiskerby hedder Nazaré og er en af seværdighederne i det centrale Portugal. Godt nok bliver fiskerbådene ikke længere trukket op af vandet af okser, men bådede ser stadig ud på samme måde, som de gjorde dengang. De flotte fiskerbåde har stadig de traditionelle farver, hvilket passer rigtig godt sammen med de mange fiskere, som også stadig klæder sig på i traditionelt tøj. Det består af ternede skjorter i forskellige farver og hjemmestrikkede huer. Byen fik sit navn i det 4. århundrede, da en munk fra Nazaret bragt en statue af Jomfru Maria til byen.

Tempelriddernes by

En anden seværdighed i det centrale Portugal er byen Tomar, som i det 11. århundrede blev givet til tempelridderne. Tomar er en lille by, men betragtes i dag som en historisk juvel på grund af byens bånd med tempelridderne. Tempelridderne havde meget magt og indflydelse dengang, og de var med til at udbrede den kristne tro på deres mange korstog. De byggede dengang en borg, der fungerede som et kloster, man kan stadig se og opleve den gamle borg i dag sammen med den runde tempelridderkirke. Mange af byens bygninger bærer præg af at være opført under tempelriddernes tid.

Unikke hideaways i Midtportugal

Hvis du har lyst til at opleve Midtportugals seværdigheder, så har du mulighed for at bo på unikke hideaways-hoteller og ferieboliger, som vi i Hideaways personligt har håndplukket med vægten lagt på hoteller, der har autencitet, charme og personlighed.

Alle vores unikke hideaways i Midtportugal kan bookes online til konkurrencedygtige priser.

Du kan her læse om alle vores hideaways i Midtportugal.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere