Seværdigheder i Umbrien, Italiens grønne hjerte

Medeltida stad i Umbrien
Medeltida by i Umbrien

Hvis du er faldet for Toscanas charme og betagende landskab, vil du helt sikkert også falde pladask for Umbrien, for de to regioner minder meget om hinanden. Dog med den forskel, at der generelt er færre turister og et lavere prisniveau i Umbrien. I nedenstående tekst kan du læse lidt om de seværdigheder, du blandt andet kan opleve på en rejse til Umbrien.

Vil du vide mere om seværdigheder i Umbrien eller på andre rejsemål i Italien, så kig forbi vores blog; her samler vi indlæg med inspiration om emner som f.eks seværdigheder, dagsudflugter, klima og geografi, rejsetips, kultur og meget mere. Læs f.eks Maries indlæg: Umbrien, Italiens grønne hjerte.

Mange af byerne i Umbrien er grundlagt af etruskerne i år 750-500 f. Kr., og mange byer er ganske velbevarede med mure og byporte, der stadig er intakte. Når man kører rundt i Umbrien, ser man pludselig en lille by dukke op midt i det grønne og frodige landskab, ofte liggende på en bakketop omkranset af en bymur. I byerne ser man også tydeligt indflydelsen fra middelalderen. Alt i alt er der utrolig mange spændende seværdigheder i Umbrien.

Chekoladefestival i Perugia
Chekoladefestival i Perugia

Regionens hovedstad Perugia er en livlig og charmerende by med omkring 165.000 indbyggere og mange studerende. Midt i byen ligger torvet Piazza IV Novembre med en fontæne fra middelalderen. Torvet er samlingspunktet for både turister og lokale. Nogle af de bedste museer i Perugia finder man i paladset Palazzo dei Priori, der blandt andet rummer kunstmuseet Galleria Nazionale dell’Umbria, der bestemt er et besøg værd. Derudover er der flere andre spændende museer og kirker i Perugia. Og en chokoladefabrik med rundvisninger, hvis man har lyst til det.

Lidt øst for Perugia ligger byen Assisi, der er Umbriens åndelige hovedstad. Det var her, byens berømte søn Den hellige Frans af Assisi, grundlæggeren af Franciskanerordenen og Italiens skytsengel, blev født i 1181. Hvert år besøger mange pilgrimme fra hele verden den Hellige Frans’ by og den imponerende basilika Di San Francesco, der er på Unescos verdensarvsliste. Næst efter Vatikanstaten i Rom er Assisi det vigtigste religiøse sted i Italien. Et besøg i Assisi er et must, når man er i Umbrien.

Ved byen Terni finder man Cascate delle Marmore, Marmorvandfaldene, der er en serie på tre kunstigt skabte vandfald konstrueret af romerne til vanding af dalen. Efter sigende skulle de være de højeste menneskeskabte vandfald i verden.

Castelluccio di Norcia.

Andre spændende byer er Norcia med sine kendte skinker og pølser. Spoleto, der siden 1958 har været kendt for sin årlige festival, der kombinerer teater, dans, musik og andre kunstformer. Orvieto er en hyggelig by med en imponerende gotisk katedral – en af de største og smukkeste i Italien. Gubbio og Umbertide er to spændende middelalderbyer. Og Todi, en hyggelig lille italiensk bjergby, er også et besøg værd.

Den store sø Lago Trasimeno er bestemt værd at se, når man er på ferie i Umbrien. Trasimenosøen er den fjerdestørste sø i Italien. Her er meget smukt, og slet ikke så fyldt med mennesker som ved Gardasøen og flere andre af de norditalienske søer.

Rejser til Umbrien

I nedenstående oversigt kan du se et udvalg af rejser til Umbrien, hvor du bor på håndplukkede hoteller eller i ferieboliger i Umbrien. Hos Hideaways kan du både bestille rejser, hvor der indgår flyrejse, indkvartering og lejebil, eller du kan vælge selv at arrangere transporten til Umbrien og kun bestille hotel eller feriebolig. Finder du ikke en rejse, der opfylder jeres ønsker, fremsender vi meget gerne et uforpligtende tilbud på en skræddersyet rejse til Umbrien. Husk, at vi også tilbyder bilrundrejser i Italien, f.eks en 8 dages bilrundrejse, hvor du både bor i Toscana og Umbrien.

Læs mere om rejser til Umbrien

Tags fra artiklen
,
Mere fra Michael Nielsen

Oplev efteråret i Norditalien!

Efteråret i Norditalien kan være en ganske interessant oplevelse, ikke mindst på...
Læs mere