Shopping i Firenze

Shopping i Firenze

Alt i Firenze er mere eller mindre kunst. Er du på jagt efter lædervarer? Juveler? Kulinariske oplevelser? I denne toskanske storby handler shopping om at stræbe efter creme de la creme – og det er ikke svært at opnå det mål.

Som de fleste andre turistområder har også Firenze en større mængde butikker end byens indbyggertal egentlig berettiger til, men da Firenze udover at være en turistmagnet også har 400.000 indbyggere, er hovedstad i Toscana, og har et enormt opland, så finder man også shopping i den helt høje ende her. Husk kreditkortet!

>> Find rejser til Firenze her

Mercato Centrale

Udvokset af et større urbaniseringsprojekt i midten af det 19. århundrede er Mercato Centrale i San Lorenzo et fantastisk sted at nyde en bid mad og småtingshandlen i ægte frenetisk atmosfære. Mercato Centrale udgøres af en toetagers bygning i støbejern og glas, støttet af ti oprindelige buer, og er meget henvendt til besøgende i Firenze. Adskillige souvenirbutikker er spredt rundt i bygningen, så der er noget til at fylde rejsekufferten med.

Markedet tilbyder kulinariske oplevelser udi agrikulturkunst, som kan nydes i den særlige atmosfære af arkitektur og handelsleben. Her faldbydes alt fra spegepølse og diverse fisk til et stort udvalg af oste. Vildsvinesalamien er et anbefalelsesværdigt valg til en alternativ sandwich. Og ellers kan du jo selv lave din frokost med ingredienser indkøbt friskt og fersk fra de mange boder.

Mercato Centrale har et godt udbud af delikatesser

Markedets sælgere har ydermere et bredt udvalg af færdiglavede take-away retter, som du kan tage med på sightseeing i byen. Hvis du kun er i humør til en enkelt snack, er Mercato Centrale det rette sted, når det kommer til nødder af god kvalitet, eller et godt udbud af vin, som helt sikkert vil blive åbnet inden hjemrejsen.

Santa Maria Novella Apotek

Er du på udkik efter den seneste parfume på markedet? Så er Santa Maria Novella Apoteket på Via Delle Scala et godt udgangspunkt. Selvom butiksnavnet kan virke misvisende, er der ikke tale om salg af medikamenter, men et bredt sortiment af parfumer, urter, sæber og meget andet. Stedet blev oprindelig opstartet i det 16. århundrede af en gruppe dominikanske munke. Prøv noget af den eftertragtede mandelhåndcreme, som man kan blive helt afhængig af. Det samme vil formentlig ske, hvis du dufter til granatæblesæben, Sapone al Melograno. Butikken er afslappet og fredsommelig i forhold til det øvrige Firenze, og her findes enhver sødlig duft du kan forestille dig – i en slags kombination af museum og butik.

Mercato Nuovo

Friluftsmarkedet, som i daglig tale kaldes Mercato Nuovo, tilbyder lædervarer, silketørklæder, souvenirs og et hav af andre ting. Navnet betyder på italiensk nymarkedet, selvom denne betydning betegner et sted, som formentlig er omkring tusinde år gammelt. Markedet blev dog ‘først’ opført i 1551 og siden da har de lokale falbudt alskens varer her. Leder du efter en autentisk italiensk læderjakke? Så kan du snildt købe én til en lavere pris end fra byens strøgbutikker. Den perfekte tegnebog (altså den billige) findes måske også ved en af disse boder, hvor man nemt kan prutte om prisen.

Ponte Vecchio

“Den Gamle Bro” er siden 1345 kun blevet modificeret få gange og er indiskutabelt en af Firenzes mest interessante seværdigheder. Samtidig er de små boder og butikker på broen selve epicentret for handel med smykker og juveler, så hvis der skal handles til halsen og håndleddet er dette stedet. Om det er stilig Bucelatti eller bare et simpelt design, er der noget ved Ponte Vecchio, som passer til enhver smag og budget.

Transport

Der er mange forskellige transportmuligheder i Firenze, hvilket gør det nemt at bevæge sig fra ét punkt af byen til et andet. Blandt disse transportmuligheder skal busnettet fremhæves og anbefales. Man kan købe busbilletter mange steder i Firenze, og det er en nem og billig måde at opleve byen på. Samtidig får man indblik i lokalbefolkningens hverdag. Den mere tilbagelænede turist, som foretrækker at blive transporteret i taxi frem for bus, skal være opmærksom på priserne. At køre med taxi i Firenze kan være en dyr fornøjelse afhængigt af tidspunktet på dagen, og hvor meget bagage der medbringes.

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Lars Krogh

Hvor skal man bo i Pisa?

Pisa er en by fuld af historiske bygninger og samtidig fuld af...
Læs mere