Sicilien på to hjul

Vespa
Oplev Sicilien på en Vespa

Kender du filmen Vacanze Romane? Hvor Gregory Peck kører på en klassisk Vespa fra 50-tallet med Audrey Hepburn bag på som passager? Nuvel, dette er noget, jeg altid har haft lyst til at gøre. Specielt siden jeg bor i Italien, så tænkte jeg, at eftersom dette er typisk italiensk, var det noget jeg måtte få prøvet. Og endelig kan jeg krydse dette af på min liste!

For et par uger siden bestemte jeg og min kollega og ven Francesco os for at tage en Vespa-tur til Cefalù på Sicilien. Vi rejste fra Gliaca di Piraino, en lillebitte landsby i Messina-provinsen, og tog afsted. Vi regnede ud, at turen ville tage omtrent 2 timer, eftersom vi ikke kørte på motorvejen, men på landevejen langs kysten.

Sabrina på Vespa
Sabrina klar til eventyr på Vespa´en

At turen ville tage længere tid, var virkelig det værd, for hvad vi så på vejen var uforglemmeligt. Krystalblåt hav, brisen fra havet og den lokale velkomst og stemning inde i de mange landsbyer vi kørte forbi. Hundrede gange bedre end at køre gennem tunneller og ankomme hurtigere.

Vi tog morgenmad på vejen og stoppede ellers kun lidt op, sådan at vi kunne ankomme til Cefalù til frokost-tid. Her spiste vi en dejlig frokost bestående af frisk fisk og gik siden en tur i byen, så vi slap for at sidde på Vespa´en propfyldte. Med andre ord havde vi ikke nogen hast og tog dagen og livet ganske med ro, sådan som man gør på Sicilien.

Turen tilbage var også et højdepunkt, for med os på vejen hjem havde vi en fantastisk solnedgang som kulisse.

Cefalù på Sicilien
Den gamle kystby Cefalù, som Sabrina besøgte på to hjul

Lyder det som en drøm? For mig var det virkelighed og jeg glæder mig til at sætte mig på Vespa´en igen og udforske mere af denne ø på to hjul. Hvis du har mulighed for det, anbefaler jeg dig at gøre det samme på din næste Italien-ferie.

Buon viaggio!

Interesseret i en rejse til Sicilien?  Så besøg denne side, hvor du bl.a. kan se alle vores hoteller og ferielejligheder på øen.

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere