Skønheden ved Algarvekysten

Strand på Algarve
Strand på Algarve

Algarvekysten er fantatisk om vinteren. Alt ånder fred og idyl, stemningen er afslappet – og vejret lige som det skal være. Jeg vil påstå, at det er nemmere for alvor at nyde Algarve om vinteren og sent på efteråret. Det er uden for sæsonen, og du bestemmer tempoet.

Algarve er berømt for sit varme, tørre klima, og selvom det ikke er helt så tørt og varmt om vinteren, kommer temperaturen dog stadig typisk op på en 17-18 grader om dagen, og du får tre-fire gange så mange soltimer som i Danmark. Og så har du nærmest kysten for dig selv.

Algarve er en alsidig kyststrækning

Langs den godt 150 kilometer lange kyst finder du både charmerende badebyer, ferieområder og dejlige strande. Den østlige del af kysten er præget af laguner og flodudmundinger, her finder du også den smukke landsby Tavira.

Den centrale del af Algarvekysten er præget af de store ferieområder langs Algarves berømte sandstrande, der strækker sig mellem Faro, som er den vigtigste by på Algarve, og Lagos, som engang for mange år siden var hovedstad på kysten. Det er denne strækning, der er mest populær.

Praia da Luz
Praia da Luz. Foto: Falco ErmertCC BY 2.0

Ude på den vestlige del af Algarve er kysten mere præget af klipper og er i det hele taget mere “rå” og krævende. Herude føler man mere naturens nærvær, og her kan man blive lidt blæst igennem. Byen Sagres ligger her – helt ud til Atlanterhavet. Et fantastisk sted.

Små perler på kysten

Langs Algarvekysten ligger også en række små landsbyer, ja, nogle af dem er knapt nok byer, men fiskerlejer. Algarves popularitet som rejsemål har været støt stigende gennem mange år nu, men på trods af dette, finder du områder på kysten, der har bevaret fiskeriet som centralt erhverv.

Salema er et eksempel på et fiskerleje, som har formået at bevare charmen samtidigt med, at den lille by har forstået at tage godt imod feriegæster fra hele verden og følge med den udvikling, Algarve har været igennem. Her kan du nyde fiskeretter i verdensklasse.

Salema Portugal
Salema Portuga. Foto: Bengt NymanCC BY 2.0

Salema smyger sig naturligt ind i det omgivende landskab, og de hvidkalkede huse står flot omgivet af grønt på den ene side og ned til det azurblå hav på den anden. Mellem husene og havet ligger en dejlig strand, hvor du både finder badegæster og fiskerbåde.

En anden perle på Algarvekysten er den lille romatiske strand Praia do Castelejo, der ligger ikke så langt fra Sagres. Praia do Castelejo har endda “sin egen” fiskerestaurant med en fantastisk udsigt. De egenartede og finurligt formede klipper omkring Praia do Castelejo er med til at give stranden sit særpræg.

Der er mange perler langs Algarvekysten, og i efteråret og om vinteren er det nemt at komme frem i området. Opdag selv Algarvekysten med vores hideaways på Algarve.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie

Palma de Mallorcas slotte og paladser

Hovedstaden på Mallorca, Palma de Mallorca, er en smuk by med mange...
Læs mere