Smuk natur og aktiv ferie i Sierra Nevada

Alhambra i Granada

Vil du gerne holde en aktiv ferie i Andalusien, kan du næsten ikke undgå at inkludere et besøg i Sierra Nevada, de imponerende bjerge, som ligger ganske tæt på kysten og byen Granada.

Sierra Nevada og Alpujarra

Den mest åbenlyse vej ud af Granada går opad. De kæmpe skråninger i Sierra Nevada er synlige mod sydøst og er (som deres navn antyder) snedækkede ti måneder om året og de lokker enhver, der er interesseret i friluftslivet. Hvis du ynder at tage på vandretur, eller bare at få noget frisk bjergluft, så er det bedst at tage til de fjerne (sydlige) bjergudløb, kaldet Alpujarras. De er blandt andet blevet berømte gennem Chris Stewarts fremragende bog Citroner på Vejen og dens efterfølger. Fra Orgiva fører snoede veje forbi en række hvidkalkede landsbyer, der ligger ned ad de stejle skråninger, og hvor et hullet skydække giver lejlighedsvise glimt af de 3000 meter høje tinder. Tre af de højestliggende og smukkeste hvidkalkede landsbyer er Pampaneira, Bubion og Capileira.

Sierra Nevada bjerge Andalusien

På vandretur i Sierra Nevada

Fra Capileira kan du vandre langs brostensbelagte æselstier og gamle vandkanaler, der forbinder landsbyerne eller du kan følge en sti ad dalen til et shelter ved foden af de tre tinder. Den bedste begyndertur er den ’gule’ rute til Centro Electrico (en tre timers tur) – spørg efter en gratis brochure fra kontoret ved Parque Nacional. En anden populær rute er ad GR7’s vandresti, som forbinder landsbyerne i omkring 1000 meters højde – selvom den ligger ret tæt på hovedvejen. Der er også en del ’acequias’ (vandkanaler), som du kan følge. De løber ofte gennem ege- og pinjeskove.

Hvis du vil prøve at overvinde de høje bjergtoppe, kører der om sommeren busser fra Capileira til Mirador de Trevelez (2700 m). Derfra kan du bestige det 3479 meter høje Mulhacen og være nede igen efter seks-syv timer, for så at tage bussen tilbage til byen. Der er også busser, der kun kører i weekenden, fra Granada til foden af det 3470 meter høje Veleta, der ligger over Sol y Nieves skistation (2900 m). Der er adskillige lokale grupper, der tilbyder guidede vandreture, mountainbiketure, kanoture, klatreture, sneskosvandring, skiture og andre spændende aktiviteter.

Hvis du hellere vil på hesteryg, anbefaler alle en lokalt residerende englænder med det specielle navn Dallas Love. Hun tilbyder weekendture rundt i Bubion, samt to længere ture (otte dage). Om vinteren kan man besøge det knapt så kønne, men ikke desto mindre underholdende skiressort ved Sol y Nieve, 30 km fra Granada – der kører busser dagligt. Føret er sædvanligvis godt fra januar til og med april, men det lever dog ikke op til hverken alpine standarder eller længder.

Udflugter i bil fra Sierra Nevada

Costa Tropical

Man kan tage på en åndeløs smuk og daglang køretur ad den smalle bjergvej fra passet ved Suspiro del Moro (maurerens suk – som han gav, da han nød det sidste syn af byen, inden han opgav den til de kristne), via Otivar, til kysten ved Almuñecar, og siden tilbage ad motorvejen Motril-Granada – i alt 150 kilometer. Noget afsides fra bjerglandskabet kan du tage en svømmetur ved de relativt uforstyrrede strande ved Almuñecar og Salobreña.

Spa-byen Almuñecar de Granada

Cirka en time vest for Granada ligger en knapt så besøgt, lille spa-by: Almuñecar de Granada. De varme bade kan dateres tilbage til romerne og maurerne (Al Hamma betyder varme kilder på arabisk). Byen huser også et maurisk slot, adskillige kirker og en romersk bro, du kan beundre, mens du tørrer.

Læs også: Gemmesteder i Granada

 

Tags fra artiklen
, ,
Skrevet af
Mere fra Marie

Palma de Mallorcas slotte og paladser

Hovedstaden på Mallorca, Palma de Mallorca, er en smuk by med mange...
Læs mere