Sørepublikkernes Regatta

Sørepublikkernes Regatta - Regata delle Antiche Repubbliche Marinare

Sørepublikkernes Regatta – Regata delle Antiche Repubbliche Marinare – finder som regel sted den første weekend i juni måned, og det er de fire store sørepublikker Amalfi, Genova, Pisa og Venedig, der skiftes til at være vært for begivenheden.

Regattaen blev første gang afholdt i år 1955 i Genova og sidenhen er de andre byer kommet til. Begivenheden begynder med et historisk optog i kostumer fra centrum og ned til havnekajen, hvor alle bådene ligger klar. Der er i alt 400 både som kaldes for ”Galleons”, og de er designet til 8 roere og en fører.

Hver båd er malet i forskellige farver og med forskellige figurer som pynt, alt efter hvilken by de kommer fra. Båden fra Amalfi er mørkeblå og prydet med en bevinget hest, Genovas båd er hvid med en drage, Pisas båd er mørkerød med en ørn og båden fra Venedig er grøn med en løve på. Roerne er alle klædt i kostumer og farver, der hver især repræsenterer deres by.

Deltagere fra provinsen og regionen

For år tilbage bestod roerne udelukkende af atleter med ophav i en af de fire byer eller indbyggere, der havde været bosiddende i byen i mindst 10 år. I år 2004 blev denne regel ændret til, at halvdelen af roerne skal komme fra provinsen og den anden halvdel blot fra regionen. Regattaen strækker sig over 2000 meter og vinderen får et trofæ, der året efter bliver erstattet med præmiepenge.

Du kan læse mere om reglerne på Wikipedia her.

Hvor og hvornår holdes Sørepublikkernes Regatta i Italien?

Regattaen foregår i:

Tags fra artiklen
, , , , ,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere