Solskin og eventyr: Derfor skal du rejse i sensommeren

Algarve strand
På Algarvekysten indbyder sensommeren stadig til strandliv. Foto: Ioana Mohanu - Unsplash

Sensommeren er den perfekte tid til at udforske Europas skjulte skatte uden at skulle kæmpe med sommerhede og store menneskemængder. Mens efteråret begynder at kaste sine skygger over vores nordlige breddegrader, lokker den sydlige del af Europa stadig med masser af solskinstimer og lune aftener.

Har du mulighed for at rejse, er den fortryllende periode mellem august og oktober en ideel tid til at udforske nogle af Europas mest populære rejsemål. Uanset om du drømmer om at vandre gennem pittoreske landsbyer langs den italienske kyst, slappe af på en idyllisk græsk ø, udforske historiske byer fyldt med arkitektoniske vidundere eller bare nyde smagen af middelhavskøkkenet, er sensommeren et glimrende tidspunkt at rejse på.

Nyd ydersæsonens mere afdæmpede atmosfære på Europas mest populære destinationer. Foto: mana5280Unsplash

Fordele ved at rejse i sensommeren

Læs med her og få inspiration til sensommerens rejsemål. Men først nogle af de vigtigste grunde til, at sensommermånederne er ideelle til en oplevelsesrig rejse med Escapeaway.

Behagelige temperaturer

Sydpå, især i Middelhavsregionen, er sommerens mest intense hede begyndt at lette. I stedet byder sensommeren typisk på mere behagelige og milde temperaturer, hvor man kan være mere aktiv. Det gør det mere komfortabelt at udforske byer, strande og naturattraktioner, når du ikke hurtigt bliver overophedet.

Efter skandinavisk målstok føles det i slutningen af august, september og ind i oktober dog ofte stadig meget sommerligt i middelhavslandene. Du kan således også sagtens stadig pakke badetøjet til en ferie i sensommeren. En varm trøje til de sene aftener er en god ide, men det tunge vintertøj kan du godt lade blive hjemme.

Billigere uden for højsæsonen

Efterspørgslen på rejser er generelt lavere i sensommeren. Du har derfor bedre chancer for at finde billige flybilletter og hoteller på de fleste destinationer. Finder du et godt tilbud på en rejse i sensommeren, åbner det mulighed for at krydre ferien med lidt flere uforglemmelige oplevelser og måske købe et par ekstra souvenirs med hjem.

I søgemaskinen her hos Escapeaway finder du nemt de billigste priser på rejser. Vores søgemaskine holder nemlig døgnet rundt øje med billetpriserne på rutefly til vores destinationer. Når du køber en rejse med fly og hotel hos os, er du automatisk dækket af rejsegaranti, uanset hvor du rejser til og fra.

Correfoc i Barcelona. Foto: Gerard Reyes, CC BY-SA 2.0

Oplev lokale festligheder

Sensommeren er en tid, hvor lokale samfund fejrer deres traditioner, historie og kultur gennem livlige festivaler og andre begivenheder, der giver dig som besøgende en unik mulighed for at opleve de lokale traditioner.

en storbyferie i Barcelona kan du for eksempel opleve den traditionsrige La Mercè. Festivalen finder sted hvert år den 24. september til ære for Barcelonas skytshelgen, Jomfru Maria af Mercy. Festivalen løber normalt over flere dage og byder på en mangfoldighed af begivenheder, der fejrer både byens traditioner og nutidige kultur. Under La Mercè omdannes Barcelonas gader, pladser og parker til scener for musik, dans, kunst, ildshow, fyrværkeri og meget mere.

En af de mest spektakulære begivenheder under La Mercè er Correfoc, som bogstaveligt talt betyder “ildløb.” I denne festlige optog løber “diables” (djævle) gennem gaderne med ildsprudende fakler og fyrværkeri, mens folk danser, synger og følger med. Det er en fascinerende oplevelse at se de farverige og ildsprudende skabninger vride og dreje sig igennem gaderne, og det skaber en elektrisk atmosfære i byen.

>> Cataloniens mennesketårne – sammenhold og nerver af stål

En anden ikonisk begivenhed er Castells, hvor mennesketårne bygges af Castellers – menneskelige tårne, der kan nå flere etager høje. Det er en ældgammel catalansk tradition, hvor deltagerne arbejder sammen i et spektakulært display af balance og styrke.

Mindre turisttrængsel

Der er meget godt at sige om at holde rejse i skoleferien. Især hvis du og familien ønsker at nyde det afslappende strandliv og de lune sommeraftener, er juli og august ideelle. Det er dog ikke til at komme uden om, at der også er markant flere turister på de populære rejsemål i denne højsæson.

Fra slutningen af august og resten af sensommeren, hvor skoleferierne rundt om i Europa er slut, er der på de fleste destinationer mærkbart mindre trængsel. Sensommeren er derfor en oplagt periode at rejse, hvis du gerne vil udgå de store menneskemængder. Lokale restauranter, seværdigheder og strande er som regel mere tilgængelige i disse måneder. Med færre andre turister på dit rejsemål er der også bedre mulighed for at opleve det autentiske lokale hverdagsliv.

Forlæng sommeren på Cinque Terre i Italien. Foto: Martin KatlerUnsplash

Hvor skal jeg rejse hen i sensommeren?

I sensommeren er der masser af muligheder både at holde en rigtig livsnyderferie og en ferie med masser af aktive oplevelser. Fra charmerende kystbyer til historiske perler, kulinariske fristelser og naturlige vidundere, er du forkælet med et væld af fantastiske destinationer at vælge mellem.

Her følger blot et lille udpluk af de mange rejsemål hos Escapeaway, som er perfekte til en rejse i sidst på sommeren.

Santorini, Grækenland

Denne betagende ø i det Ægæiske Hav er berømt for sine hvidkalkede huse med blå kupler, spektakulære solnedgange og krystalklare strande. I sensommeren kan du slentre fredeligt gennem de charmerende gader i byerne Fira og Oia. Rejser du til Santorini, skal du naturligvis også besøge nogle af de lokale vingårde og smag på den gode lokale vin.

Cinque Terre, Italien

Denne maleriske perlerække af fem landsbyer langs den italienske riviera tager sig fantastisk ud i sensommeren. Nu hvor temperaturen indbyder mere til fysisk aktivitet, er det ideelt at tage på vandring i Cinque Terre. Det er en uforglemmelig oplevelse at vandre mellem landsbyerne og nyde utrolige udsigter over Middelhavet og de farverige huse. I sensommeren vil vejret være perfekt til at udforske de smalle stier, og det er stadig lunt nok til at tage en forfriskende dukkert i havet efter din vandretur.

Dubrovnik. Foto: MjUnsplash

Dubrovnik, Kroatien

Dubrovnik, også kendt som “Perlen i Adriaterhavet”, er en by fyldt med historie og charme. Gå en tur på de velbevarede bymure, der giver en enestående udsigt over den gamle bydel og det azurblå hav. I sensommeren blomstrer Dubrovnik i al sin pragt, da de temperaturerne er blevet mere milde og behagelige. Byen er stadig livlig, men den mest intense turisme fra højsæsonen er aftaget. Det er en mulighed for at udforske Dubrovniks charmende gamle bydel i en mere rolig atmosfære.

Edinburgh, Skotland

Hvis du elsker rejser med historiske seværdigheder og sprudlende kultur, kan Edinburgh meget vel være det helt rigtige rejsemål for dig. Den skotske hovedstad byder på et væld af festivaler og begivenheder i sensommeren. Oplev for eksempel den verdensberømte Edinburgh Festival Fringe, der byder på teater, musik og comedy fra hele verden. Den trækker ganske vist mange besøgende til byen, men det er trængslen værd at opleve den.

Edinburgh – en guide til dit første besøg

Algarve, Portugal

Algarvekysten i det sydligste Portugal er især kendt for sine gyldne strande og maleriske fiskerlandsbyer. I sensommeren er der stadig masser af solskinstimer, men mere plads på strandene. Perfekt til at få lidt ekstra D-vitaminer inden den lange vinter sætter ind.

Men Algarve er meget mere end sol og strand. Regionen er rig på historie og kultur, og der er masser af charmerende byer og landsbyer at udforske. Den gamle bydel i Faro, Algarve’s hovedstad, er for eksempel et besøg værd med sine smalle brostensbelagte gader og historiske bygninger. Lagos, en malerisk kystby, lokker med sin spændende maritime historie og fantastiske klippeformationer.

For de eventyrlystne indbyder de lidt lavere temperaturer i sensommeren også til udendørs aktiviteter i Algarve. Ad vandrestier og cykelruter kan du for eksempel indtage det smukke landskab, der er karakteriseret af rige grønne dale og dramatiske kystklipper.

Sug den sidste sommersol til dig på en rejse i sensommeren. Foto: Roberto GamitoUnsplash

Book din rejse hos Escapeaway nu!

Vi går allerede mod mørkere tider, så skynd dig at bestille en rejse inden sommeren er forbi! Vil du opleve den særlige atmosfære, der er rundt om i Europa i sensommeren, er det nu du skal booke.

Tjek udvalget af rejser i søgemaskinen her hos Escapeaway. Du kan nemt bestille en pakkerejse med både fly og hotel. Nemmere bliver det ikke, og du er naturligvis dækket af Rejsegaranti.

Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere